Chateau Visegrad, 2014

 280  Kč  230  Kč
Hodnocení knihy
Skladem: Praha 7
Stav: viz foto
Název: Chateau Visegrad
Autor: neuveden
Anotace: Za léta totality se z hradů a zámků zemí Visegrádu vytratila vysoká gastronomie. V lepších případech v nich vznikly prohlídkové okruhy, kde jen málokdo tušil, co se kdysi podávalo na zaprášeném porcelánu, odděleného od školních zájezdů červenými špagáty. V horším případě se o zámky podělili lidové armády a združstevnění zemědělci. Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich staly luxusní hotely, s věhlasnými kuchaři, díky nim také vzniklo speciální slavnostní pětichodové menu, které pro tuto knihu fotografoval Ondřej Kavan. Autorem literárního zpracování historie jednotlivých zámků dějin vysoké gastronomie i samotných receptů je Viktor Faktor. Výpravné provedení knihy a její vydání jen v angličtině bylo možné také díky nezanedbatelné pomoci Visegrádského fondu.
Nakladatel: Columbus (ČR)
ISBN-10: 8090521827
ISBN-13: 9788090521827
Rok vydání: 2014
Jazyk: česky
Vazba: pevná / vázaná
Kategorie: Kuchařky / Gastronomie
Komentáře ke knize
Pokračovat ve výběru zboží
Přejít do košíku
Košík
0 Kč