Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot

Jak se co dělávalo ... aneb O dovednostech našich dědů a babiček

Autoři

Hodnocení knihy
5.0

Více o knize

Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků. Leckdo ještě doma opatruje ohmataný hmoždíř, v němž babička tloukla koření, dřevěný hříbek na látání punčoch, dědův starodávný hoblík a babku, na které naklepával kosu. Jak se s podobnými každodenními předměty zacházelo? Drobná, ale obsahově hutná kniha dále vysvětluje, co to byly tacle, herdule, mašnógl či hemzáky, a jak se v dřívějších dobách připravovala couračka, žahour či podplamenice. Nebo jak se pekl domácí chléb, jak se v hospodářství zpracovávalo mléko, len, ovčí vlna, husí peří, dřevo, rozličné proutí, a nebo jak se krmily husy. Vesměs jde o činnosti takřka zapomenuté, ale nikoli překonané. Naopak, k mnohým se snažíme s úctou vracet, nebo u nich alespoň hledat inspiraci. Kniha je napsána velice čtivou formou a autorka ji doplnila mnoha ilustracemi.

Parametry

ISBN
9788027079377
Nakladatelství
Bonsai servis

Kategorie

Vydání

2020, měkká

Stav

Nákup knihy

  • Stopy po navlhnutí / polití
Dostupnost
Skladem
Cena
93 Kč

Doručení

 

Platební metody

202120222023