Knihobot
Přesně tuhle si přidáte do košíku

Stravou ke zdraví - Vegetariánská kuchařka

Parametry

Kategorie

Více o knize

Co je to vegetariánství. Název "vegetarián" není odvozen, jak si někdo myslí, od anglického slova "vegetable" - zelenina, ale z latinského "vegetus", což znamená zdravý, čerstvý, živý. Vegetariánství, obecně definované jako zdržení se požívání masa, ryb a drůbeže, v sobě zahrnuje širokou paletu jídelních návyků, včetně různých stupňů vynechání živočišné potravy. Jedná se především o rozšíření, obohacení a zhodnocení jídelníčku o stravu, která je organismu vlastní. Nejčastější vegetariánské diety se vyznačují vysokým podílem potravinové vlákniny a nízkým podílem celkových a nasycených tuků a cholesterolu. Nejznámější typy amerických vegetariánů jsou lakto (užívají také mléčné produkty) a ovolakto (užívají vajíčka a mléčné výrobky) vegetariáni. Vegerariánská dieta vychází ze široké a pestré palety užívaných potravin. Zahrnuje v sobě čerstvé ovoce, zeleninu, obiloviny, celozrnné výrobky, luštěniny, ořechy, semena, nízkotučné mléčné výrobky nebo obohacené sójové produkty a případně omezené množství vajec.

Nákup knihy

Stravou ke zdraví - Vegetariánská kuchařka, Jana Kraus, Benjamín Kraus

Jazyk
Rok vydání
1990
product-detail.submit-box.info.binding
(sešitová),
Stav knihy
Dobrá
Cena
33 Kč

Doručení

  •  

Platební metody

Navrhnout úpravu