Parametry
Kategorie
Více o knize
Inspirace minulostí na talíři současnosti Držíte v ruce unikátní knihu. Není to zdaleka jen kuchařka plná pozoruhodných receptů a krásných fotografií lákavých pokrmů. Je to kniha, která vás přiměje začít se dívat na jídlo jinak než dosud. Tušili jste, k čemu je nám vlastně dobrá polévka, jakou roli v našich životech hraje kaše, kde se vzal knedlík, jak se k nám dostala pohanka nebo kde si poprvé pochutnali na perníku? Pavla Janečková Hájková zná odpovědi na spoustu takových otázek a sepsala je pro vás. Léta sbírá dobové a historické recepty, sleduje, jak se jednotlivá jídla vyvíjela, jak se měnily naše chutě, a proč dnes jíme to, co jíme. Svoje poznatky pak zhmotňuje v receptech, které jednoduše musíte vyzkoušet, protože ochutnat totéž co lidé před staletími je neskutečné dobrodružství. Přitom použijete běžně dostupné suroviny a postupy, které zvládne každý domácí kuchař. Kniha Vintage Kitchen je jako stroj času, prostřednictvím chutí a vůní vás přenese například do dob obrozeneckých nebo až do starého Říma. Je to napínavá a krásná cesta plná nečekaných objevů, díky nimž může být váš život o kousek bohatší a chutnější. Gastronomická novinářka a provozovatelka bistra Topinka Darina Křivánková.
Nákup knihy
Vintage kitchen : inspirace minulostí na talíři současnosti, Pavla Janečková Hájková
- Jazyk
- Rok vydání
- 2022
- product-detail.submit-box.info.binding
- (pevná)
Doručení
Platební metody
Navrhnout úpravu
- Titul
- Vintage kitchen : inspirace minulostí na talíři současnosti
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Pavla Janečková Hájková
- Vydavatel
- CPress
- Rok vydání
- 2022
- Vazba
- pevná
- ISBN10
- 8026444809
- ISBN13
- 9788026444800
- Kategorie
- Kuchařky
- Anotace
- Inspirace minulostí na talíři současnosti Držíte v ruce unikátní knihu. Není to zdaleka jen kuchařka plná pozoruhodných receptů a krásných fotografií lákavých pokrmů. Je to kniha, která vás přiměje začít se dívat na jídlo jinak než dosud. Tušili jste, k čemu je nám vlastně dobrá polévka, jakou roli v našich životech hraje kaše, kde se vzal knedlík, jak se k nám dostala pohanka nebo kde si poprvé pochutnali na perníku? Pavla Janečková Hájková zná odpovědi na spoustu takových otázek a sepsala je pro vás. Léta sbírá dobové a historické recepty, sleduje, jak se jednotlivá jídla vyvíjela, jak se měnily naše chutě, a proč dnes jíme to, co jíme. Svoje poznatky pak zhmotňuje v receptech, které jednoduše musíte vyzkoušet, protože ochutnat totéž co lidé před staletími je neskutečné dobrodružství. Přitom použijete běžně dostupné suroviny a postupy, které zvládne každý domácí kuchař. Kniha Vintage Kitchen je jako stroj času, prostřednictvím chutí a vůní vás přenese například do dob obrozeneckých nebo až do starého Říma. Je to napínavá a krásná cesta plná nečekaných objevů, díky nimž může být váš život o kousek bohatší a chutnější. Gastronomická novinářka a provozovatelka bistra Topinka Darina Křivánková.