Parametry
Více o knize
Kniha Biomenu autorů Barbary Myšičkové a Aleše Pavlíčka je nejen kuchařkou, ale i miniprůvodcem po čtyřech špičkových pražských restauracích a stejném počtu českých biofarem.Jinak řečeno, kromě svého kuchařského umění zde čtveřice vynikajících šéfkuchařů představí své vybrané dodavatele, biofarmáře.Kniha navíc nabízí čtyři vouchery na dezert či menu zdarma. Protagonisté knihy: Oldřich Sahajdák, La Degustation Boheme Bourgeoise Ambiente, Jiří Štift – restaurace Essensia, Mandarín Oriental Hotel, David Šašek –restaurace Coda, hotel Aria, Radek David – La Veranda Knihu tvoří čtyři části (čtyři šéfkuchaři), pokaždé dělené dle stejného schématu: Úvodní dvě barevné dvoustrany představí restauraci, další čtyři dvoustrany obsahují rozhovor se šéfkuchařem doplněný černobílým portrétem a dvoustranou čb fotek – momentek z kuchyně při práci, následuje praktická část, v níž je patnáct receptů doplněno celostránkovým barevným fotem jídla, případně postupu, poté je představena farma (panoramatickou barevnou fotografií místní přírodní scenérie) a následuje rozhovor s farmářem, opět doplněný barevnými záběry z farmy a nakonec receptem na jídlo, které dotyčný kuchař vytvoří přímo na farmě. V závěru knihy je po stručném životopise hlavních protagonistů krátká kapitola Pohled zvenku, aneb Jak u nás chutná těm, kteří se v Česku usadili, žijí tady se svými rodinami, ale narodili se a vyrůstali v Argentině, Anglii, Dánsku a Itálii. Zde ve čtyřech krátkých rozhovorech nabízíme pohled zajímavých cizinců na českou kuchyni, její přednosti a problémy.
Skladem máme celkem knihy Biomenu (2010).
Nákup knihy
Biomenu, Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček
- Jazyk
- Rok vydání
- 2010
- product-detail.submit-box.info.binding
- (měkká s přebalem),
- Stav knihy
- Jako nová
- Cena
- 20 Kč
Doručení
Platební metody
Navrhnout úpravu
- Titul
- Biomenu
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček
- Vydavatel
- Studio Monte
- Rok vydání
- 2010
- Vazba
- měkká s přebalem
- ISBN10
- 802548291X
- ISBN13
- 9788025482919
- Kategorie
- Kuchařky, Zdraví / Medicína / Lékařství
- Anotace
- Kniha Biomenu autorů Barbary Myšičkové a Aleše Pavlíčka je nejen kuchařkou, ale i miniprůvodcem po čtyřech špičkových pražských restauracích a stejném počtu českých biofarem.Jinak řečeno, kromě svého kuchařského umění zde čtveřice vynikajících šéfkuchařů představí své vybrané dodavatele, biofarmáře.Kniha navíc nabízí čtyři vouchery na dezert či menu zdarma. Protagonisté knihy: Oldřich Sahajdák, La Degustation Boheme Bourgeoise Ambiente, Jiří Štift – restaurace Essensia, Mandarín Oriental Hotel, David Šašek –restaurace Coda, hotel Aria, Radek David – La Veranda Knihu tvoří čtyři části (čtyři šéfkuchaři), pokaždé dělené dle stejného schématu: Úvodní dvě barevné dvoustrany představí restauraci, další čtyři dvoustrany obsahují rozhovor se šéfkuchařem doplněný černobílým portrétem a dvoustranou čb fotek – momentek z kuchyně při práci, následuje praktická část, v níž je patnáct receptů doplněno celostránkovým barevným fotem jídla, případně postupu, poté je představena farma (panoramatickou barevnou fotografií místní přírodní scenérie) a následuje rozhovor s farmářem, opět doplněný barevnými záběry z farmy a nakonec receptem na jídlo, které dotyčný kuchař vytvoří přímo na farmě. V závěru knihy je po stručném životopise hlavních protagonistů krátká kapitola Pohled zvenku, aneb Jak u nás chutná těm, kteří se v Česku usadili, žijí tady se svými rodinami, ale narodili se a vyrůstali v Argentině, Anglii, Dánsku a Itálii. Zde ve čtyřech krátkých rozhovorech nabízíme pohled zajímavých cizinců na českou kuchyni, její přednosti a problémy.