Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot
1/6

Bonvivánova kulinária

Autoři

Hodnocení knihy
4.7

Více o knize

Drobné eseje o jídle a pití. V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů „geogastronomickou komparatistku“, jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník.

Parametry

ISBN
9788087377802
Nakladatelství
Pulchra

Kategorie

Varianta knihy

2015

Nákup knihy

Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.