Houby jako lék v naší kuchyni z pohledu čínské medicíny
Autoři
Více o knize
V čtvrté knížce Renaty Lien Čepelkové na téma propojení čínské medicíny a evropských zkušeností v péči o zdraví se vydáte mimo jiné za tajemstvím dřevokazných hub, které zůstaly po stovky let v zapomnění. Teprve v poslední době se začaly cíleně pěstovat a nevyhnuly se ani výzkumům vědců. Dřevokazné houby bývaly běžně součástí jídelníčků v Číně, Japonsku a dalších zemí Asie nebo Jižní Ameriky. Společně s autorkou si projdete zkušenostmi dávných civilizací, kde tvořily součást jídelníčku, využívaly se na odstraňování mnoha neduhů anebo se používaly k různým šamanským obřadům. Přečtete si i o našich houbách, a to z kuchyně podkrkonošské, odkud pochází autorčina rodina.
Varianta knihy
2022, měkká
Nákup knihy
Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.