O trzích a lidech : Kurz aplikované ekonomie
Autoři
Parametry
Kategorie
Více o knize
Ekonomie je nejen soubor poznatků o tvorbě a rozdělování bohatství, ale i způsob uvažování o nejrůznějších problémech. Proč jsou internetové prohlížeče zdarma? Proč jsou zaměstnanci někdy odměňováni fixní mzdou a jindy prostřednictvím provizí? Měly by automobilky vyrábět vlastní karosérie, nebo je nakupovat od dodavatelů? Proč bývají večeře dražší než obědy? Mohou zemědělci těžit z podpory biopaliv víc než samotní výrobci biopaliv? Lze zvýšením trestů snížit kriminalitu? Proč firmy drží nadměrné kapacity, které nevyužívají? Proč populární restaurace nezvýší ceny, ačkoliv před nimi stojí dlouhé fronty? Proč se lékaři nespecializují na nosní dírky, když vyšší specializace vede k vyšší produktivitě? Proč lidé kupují knihy, které nečtou? Proč restaurace nabízejí bezedné nápoje v případě limonád, a ne v případě vína? Tato kniha vybaví čtenáře užitečnými nástroji, jak na tyto a podobné otázky odpovědět a lépe tak chápat svět kolem nás.
Skladem máme celkem knihy O trzích a lidech : Kurz aplikované ekonomie (2023).
Nákup knihy
O trzích a lidech : Kurz aplikované ekonomie, Marek Hudík
- Jazyk
- Rok vydání
- 2023
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 171 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- O trzích a lidech : Kurz aplikované ekonomie
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Marek Hudík
- Vydavatel
- Grada
- Rok vydání
- 2023
- Vazba
- měkká
- ISBN10
- 8027137586
- ISBN13
- 9788027137589
- Kategorie
- Podnikání a ekonomie, Ostatní učebnice
- Anotace
- Ekonomie je nejen soubor poznatků o tvorbě a rozdělování bohatství, ale i způsob uvažování o nejrůznějších problémech. Proč jsou internetové prohlížeče zdarma? Proč jsou zaměstnanci někdy odměňováni fixní mzdou a jindy prostřednictvím provizí? Měly by automobilky vyrábět vlastní karosérie, nebo je nakupovat od dodavatelů? Proč bývají večeře dražší než obědy? Mohou zemědělci těžit z podpory biopaliv víc než samotní výrobci biopaliv? Lze zvýšením trestů snížit kriminalitu? Proč firmy drží nadměrné kapacity, které nevyužívají? Proč populární restaurace nezvýší ceny, ačkoliv před nimi stojí dlouhé fronty? Proč se lékaři nespecializují na nosní dírky, když vyšší specializace vede k vyšší produktivitě? Proč lidé kupují knihy, které nečtou? Proč restaurace nabízejí bezedné nápoje v případě limonád, a ne v případě vína? Tato kniha vybaví čtenáře užitečnými nástroji, jak na tyto a podobné otázky odpovědět a lépe tak chápat svět kolem nás.