Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot
1/7

Alimentární infekce

Autoři

Více o knize

Výraz alimentární infekce (angličtina tu má přesnější výraz “foodborne infections”) označuje nemoci, jejichž etiologické agens vstupuje do organismu trávicím ústrojím (obvykle s potravou, případné vodou), bez ohledu na to, ve kterém orgánu či systému se nakonec infekce manifestuje. Ve většině případů se infekce opět manifestuje poruchou funkce trávicího ústrojí, ale v nejširším smyslu sem patří i poliomyelitida, hepatitida A a E, listerióza, břišní tyfus, brucelóza, infekce Helicobacter pylon a mnohé další. Středem pozornosti této příručky jsou tedy stavy jako průjem, nevolnost a zvracení, se kterými se může setkat praktický lékař pro dospělé v podmínkách ČR u průměrného ambulantmho pacienta, tj. u osoby s více či méně normální odolností proti infekcím.

Parametry

ISBN
9788072621668
Nakladatelství
Galén

Kategorie

Varianta knihy

Měkká

Nákup knihy

Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.