Knihobot

The Giant Pandas of Wolong

Uložit

Parametry

  • 298 stránek
  • 11 hodin čtení

Více o knize

The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.

Nákup knihy

The Giant Pandas of Wolong, Pan Wenshi, Hu Jinchu, Zhu Jing, George Schaller

Jazyk
Rok vydání
1985
Vazba
(pevná)
Jakmile se objeví, pošleme e-mail.

Doručení

  • Doprava zdarma od 499 Kč po celém Česku! Více info

Platební metody

Nikdo zatím neohodnotil.Ohodnotit

Titul
The Giant Pandas of Wolong
Jazyk
anglicky
Rok vydání
1985
Vazba
pevná
Počet stran
298
ISBN10
0226736431
ISBN13
9780226736433
Série
Anotace
The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.