Knihobot

Cornelia Schinharl

    Speciality z celého světa
    Basic skvělá party
    50 omáček na těstoviny
    365 vaření s potěšením. Recepty na celý rok. Rychlé, levné a snadné
    Basic vaření po asijsku
    Vaříme s radostí recepty na celý rok rychlé, levné a snadné
    • 2017

      Bleskově hotovo! Rychle nakoupeno, rychle připravenou, rychle uvařeno! Hotové jídlo stojí na stole raz dva a zbývá dostatek času na to nejdůležitější u jídla – vychutnat si ho. Přesně tak si představujeme večer po rušném pracovním dni. V podstatě všechny recepty v této knize jsou hotové a připravené k servírování za méně než 30 minut nebo jsou za tuto dobu připravené a pak se již samy bez dalších starostí pečou v troubě. To je základní předpoklad pro to, aby si všichni pochutnali a nepřekvapila vás ani nečekaná návštěva. Použijete-li ty správné suroviny a dobré kuchyňské pomocníky, během chvilky si pochutnáte na lehkých salátech, různých těstovinách, ale i na dobrém mase a rybách, křupavé pizze nebo šťavnaté omeletě. Abyste měli jídlo uvařené opravdu rychle, najdete zde i pár nejlepších triků a tipů, jak ušetřit ještě trochu času během přípravy i vaření. Často jsou to totiž maličkosti, které z „normální“ večeře udělají tu rychlou. Mnoho zábavy při bleskovém vaření a dobrou chuť!

      Rychlé večeře - Bleskové rande na talíři
    • 2011

      Toužíte zvládnout taje vaření pro vegetariány? Rádi občas vynecháte z jídelníčku maso? Moto našeho rychlokursu: oč méně slov, o to více fotografií, které vás krok za krokem snadno naučí vařit. Zvolíte si salát pro každou příležitost, připravíte zeleninu v každé roční době, u těstovin se nudit nebudete, poznáte nové know-how bulguru, rýže, pšenice a jistě vás zláká úprava tofu a tempehu. Milujete sladkosti? Hruškový tvaroh s ořechy ráno, lívance s jablky jako hlavní jídlo, kakaová zmrzlina s horkými malinami jako dezert – vaše srdce vegetariána docela jistě zaplesá.

      Rychlokurs vaření pro vegetariány
    • 2011

      Toužíte zvládnout taje vaření pro vegetariány? Rádi občas vynecháte z jídelníčku maso? Moto našeho rychlokursu: oč méně slov, o to více fotografií, které vás krok za krokem snadno naučí vařit. Zvolíte si salát pro každou příležitost, připravíte zeleninu v každé roční době, u těstovin se nudit nebudete, poznáte nové know-how bulguru, rýže, pšenice a jistě vás zláká úprava tofu a tempehu. Milujete sladkosti? Hruškový tvaroh s ořechy ráno, lívance s jablky jako hlavní jídlo, kakaová zmrzlina s horkými malinami jako dezert – vaše srdce vegetariána docela jistě zaplesá.

      Rychlokurs vaření pro vegetariány: Bleskový úspěch pro začátečníky
    • 2007
    • 2007

      50 omáček na těstoviny

      • 64 stránek
      • 3 hodiny čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Skutečně vysněný pár: těstoviny s jakýmkoli množstvím omáčky. Bez ohledu na to, zda těstoviny, špecle nebo asijské nudle – u 50 nových, mezinárodních omáčkových specialit najde každý druh nudlí svého partnera: ohnivá vášeň spojuje špagety s olejem s chilli a rajčaty, japonské nudle sní o čerstvém zázvorovém krému s citrónem a italské penne podlehnou exotickému kouzlu pomalu dušenému jehněčímu mletému masu s granátovým jablkem. Samé rychle hotové studené a teplé omáčky, které se také perfektně hodí k domácím nudlím připraveným podle návodu. Pasta con amore!

      50 omáček na těstoviny
    • 2007

      Stolování jako v Itálii Jednoduše, rafinovaně, tak vaří Itálie. Připadá vám to jako protiklad? Ani trochu! Italská kuchyně je jednoduchá, protože umožní přísadám, aby se plně uplatnily a je rafinovaná, protože kombinuje přísady nejlepší kvality tak, že nás vždy překvapí. Rychle hotové, lahodné pro všední den a překvapivé pro návštěvy – to byla kritéria pro výběr moderních italských jídel. Vznikla z toho sbírka receptů na nádherně barevné saláty, lákavé těstoviny a pokrmy z rýže, které se velmi dobře hodí pro všední dny, ale nabízí i celá rafinovaná menu. Vykouzlete během okamžiku lahodné jídlo pro dva nebo pro rodinu a nechte se našimi návrhy menu svést a hýčkejte své milé hosty. Italskou kuchyni milují všichni! Proto vám přejeme: Buon appetito!

      Rychlá italská kuchyně - jednoduché a osvědčené
    • 2006

      Basic vaření po asijsku

      • 160 stránek
      • 6 hodin čtení
      5,0(3)Ohodnotit

      Know-how o woku a sójové omáčce, o citronové trávě a tamarindu, o pití čaje a kursu jak jíst hůlkami. A především jak si pochutnat na polévce miso, pikantních nudlích a sépii, na suši a kokosové zmrzlině. To je pravá Asie!

      Basic vaření po asijsku
    • 2005

      Speciality z celého světa

      • 264 stránek
      • 10 hodin čtení
      4,3(4)Ohodnotit

      S kuchařkou kolem světa – prostřednictvím více než 250 receptů podnikneme kulinářskou výpravu do 50 zemí naší planety. S klasikou jako paella, Tafelspitz nebo bamigoreng zavzpomínáme na krásné časy dovolené. Méně známé speciality jako kreolská zeleninová rýže, vietnamské závitky štěstí nebo mexické ceviche nejen uspokojí naše chutě, ale možná i přinesou ozvěnu volání dálek. - kuchyně a kultura stolování pěti kontinentů - slovníček exotických přísad a jejich domácích náhrad - typická regionální menu a bufety.

      Speciality z celého světa
    • 2005

      Basic skvělá party

      • 168 stránek
      • 6 hodin čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Jak v klidu a pohodě připravit party pro více hostů? Co k tomu potřebujete? Budete slavit doma? Co všechno vzít s sebou, jedete-li na piknik do přírody? Nebo si někdy chcete udělat posezení u grilu? ...Na všechny tyto a ještě mnohé další otázky vám odpoví Party basics. Naplánujte nápoje, jídlo, přípravu obložených mís, malé teplé pokrmy, paštičky! Udělejte barbeque! A nakonec něco sladkého a něco k čaji!

      Basic skvělá party
    • 2003