Knihobot

Vladimíra Havlová

    Malá diabetická kuchařka
    Kuchařka při onemocnění žaludku
    Redukční dieta
    Kuchařka při onemocnění žaludku a dvanáctníku : 91 receptů
    Dieta při chronické zácpě : 119 receptů
    Jednoduché a zdravé recepty pro seniory
    • 2025

      Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně

      • 304 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,0(4)Ohodnotit

      485 receptů pro diabetiky a pro všechny ty, kteří se chtějí stravovat zdravě, ale chutně. Součástí všech receptů jsou, mimo použitých surovin a popisu zpracování, i přepočty živin a potravin, včetně kalorických hodnot. Každý si tak může upravit jídelníček podle svých aktuálních potřeb, včetně nastavení léčby diabetu.

      Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
    • 2020
      5,0(14)Ohodnotit

      Publikace „Jednoduché a zdravé recepty pro seniory“ je určena pro osoby vyššího věku, které si chtějí udržet co možná nejlepší fyzické a psychické zdraví. V úvodu lékaře se čtenář dozví o rizicích a stravovacích problémech tohoto věku, o zásadách stravování a vhodných potravinách. Recepty jsou napsány přehledným způsobem větším písmem. U každého receptu je propočtený obsah bílkovin, tuků a sacharidů. Knížka je obohacena vtipy Václava Hradeckého.

      Jednoduché a zdravé recepty pro seniory
    • 2019

      Kuchařka při onemocnění žaludku

      • 112 stránek
      • 4 hodiny čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Kuchařka určená pacientům s žaludečními obtížemi (žaludeční neurózou, žaludečními vředy nebo žaludeční dyspepsií) obsahuje moderní recepty upravené tak, aby mechanicky i chemicky chránily zažívací trakt. Recepty připravila dietní sestra Bc. Vladimíra Havlová a úvod sepsal MUDr. Petr Wohl, oba pracovníci IKEMu. Součástí každého receptu je tabulka s kalorickými a biologickými hodnotami použitých potravin.

      Kuchařka při onemocnění žaludku
    • 2019

      Při onemocnění diabetu je velmi důležité vybírat si takové potraviny, které mohou pomoci příznivě ovlivnit glykémii nebo hmotnost. Kuchařka přináší chutné recepty, které přitom lidskému tělu zajišťují dostatek energie a všechny základní složky pro jeho plnohodnotné fungování. Díky správně sestavenému jídelníčku by měly být dosaženy dva základní cíle – optimální tělesná hmotnost a hladina cukru po jídle co nejbližší zdravému člověku.

      Malá diabetická kuchařka
    • 2018

      Naše přední expertka v oboru diabetologie spolu s diabetologickou dietní sestrou připravily srozumitelnou publikaci, která má pomoci nemocným s diabetem a jejich rodinám se správným stravováním při diabetu. První část knihy přehledně a jednoduše vysvětluje principy stravování u diabetu, hlavní část je pak věnována receptům.

      Svíčková jako od maminky, aneb, Recepty nejen pro diabetiky
    • 2017

      485 receptů pro diabetiky a pro všechny ty, kteří se chtějí stravovat zdravě, ale chutně. Výpočtové pravítko nutričních hodnot. Zpracovává přehledným způsobem nejnovější zásady stravování pro diabetiky, ale především pro všechny, kterým záleží na racionálním způsobu stravování. Součástí všech receptů jsou, mimo použitých surovin a popisu zpracování, i přepočty živin a potravin, včetně kalorických hodnot. Každý si tak může upravit jídelníček podle svých aktuálních potřeb, včetně nastavení léčby diabetu.

      Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně : 485 receptů
    • 2016

      V předmluvě prof. Jirkovské se dozvíte, co se v oblasti nutričních doporučení pro prevenci aterosklerózy a srdečně-cévních onemocnění v posledních letech změnilo a proč se na nízkocholesterolovou dietu dnes díváme poněkud jinak. Najdete zde též ucelený pohled na tuky ve stravě a vysvětlení, jak ovlivňují naše zdraví. Pokrmy připravené podle receptů nutriční terapeutky spolu s ostatními doporučeními pomohou předcházet ateroskleróze nebo zmírnit její následky – srdečně-cévní nemocnění.

      Recepty se sníženým obsahem tuků, zejména cholesterolu
    • 2016
    • 2008