Knihobot

Svatava Dvořáčková

    1. leden 1946
    Chemie na dlani
    Praktikum lékařské chemie a biochemie
    Příklady z lékařské chemie a biochemie
    Rychlokurz chemie. Od základní školy k přijímacím zkouškám na vysokou školu
    Chemie pro každého
    Modelové otázky pro přijímací zkoušky z fyziky, chemie a biologie
    • Tato kniha je upravená a rozšířená verze publikace „Rychlokurz chemie“, která vyšla v nakladatelství Rubico v roce 2000. Kniha obsahuje šest kapitol, které zahrnují stručný přehled učiva chemie vyučované na základní a střední škole. Témata jsou koncipována podle osnov středoškolské chemie, vyučované na gymnáziích. Některé části kapitol jsou doplněny tématy, které jsou přednášeny na vysoké škole, kde chemie není hlavním oborem studia. Každá kapitola je doplněna otázkami v testové formě i s odpověďmi, které jsou určeny k procvičení daného tématu kapitoly.

      Chemie pro každého
    • Tato skripta jsou určena pro praktickou výuku předmětů Lékařské chemie a Biochemie studentů Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Náplň praktických cvičení je koordinována s obsahem přednášek obou předmětů a je zaměřena na studium vlastností biochemicky významných sloučenin, na základní analytické a fyzikálně chemické metody běžně používané v biochemických laboratořích. Při vypracování jednotlivých témat se předpokládalo, že student ovládá základy středoškolské chemie, a že si teoretické znalosti k jednotlivým cvičením doplní z doporučených učebnic.

      Praktikum lékařské chemie a biochemie
    • Tato kniha je upravená a rozšířená verze publikace „Rychlokurz chemie“, která vyšla v nakladatelství Rubico v roce 2000. Kniha obsahuje šest kapitol, které zahrnují stručný přehled učiva chemie vyučované na základní a střední škole. Témata jsou koncipována podle osnov středoškolské chemie, vyučované na gymnáziích. Některé části kapitol jsou doplněny tématy, které jsou přednášeny na vysoké škole, kde chemie není hlavním oborem studia. Každá kapitola je doplněna otázkami v testové formě i s odpověďmi, které jsou určeny k procvičení daného tématu kapitoly.

      Chemie pro každého, aneb, Rychlokurz chemie
    • Předkládaná kniha obsahuje soubor modelových otázek a příkladů z předmětu středoškolské chemie. Tématické části knihy byly voleny tak, aby zahrnuly oblast učiva předmětu chemie požadovanou k přijímacím zkouškám především na lékařské fakulty a vysoké školy s biologickým zaměření. Z tohoto důvodu je v publikaci velká část otázek věnována organické chemii a biochemii. Současně bylo naší snahou koncipovat otázky tak, aby mohly být použity pro procvičení probraného učiva na středních školách. Publikace může sloužit také jako pomůcka pro ověření znalostí základů chemie pro studenty vysokých škol, kde chemie není hlavním oborem studia. Snažily jsme se o co nejpřesnější formulace otázek a o minimalizaci chyb, budeme vděčny za každou formální i věcnou připomínku k obsahu tohoto textu. Věříme, že najdete v této knize užitečnou studijní pomůcku, která přispěje k úspěšnému zvládnutí maturity a přijímací zkoušky na vysokou školu.... celý text

      Chemie v testových otázkách a příkladech
    • Co všechno představuje 980 gramů hmotnosti? Jedno menší kuře nebo láhev piva – když nebudeme hákliví na nějaké to deko. Anebo jedna publikace, popisující to nejlepší, co po jedenácti letech existence nabízí zřejmě nejpopulárnější český řetězec restaurací Ambiente. Hmotnost této knihy se týká pouze fyzické váhy papíru, obálky a tiskových barev. Důležité myšlenky a podněty zakladatele Ambiente, jeho pohnutky a první kroky k realizaci prosperujícího projektu nejsou měřitelné fyzikálními jednotkami. Deset let osudů a práce týmu, který zahrnuje „jedenáct náročných šéfkuchařů, dvanáct zkušených sommeliérů, sto a dvacet uzurpovaných kuchařů, 110 pozorných servírek a číšníků“, usiluje o komplexní uspokojení tužeb hostů. To vše je koncentrováno v jemných esencích devadesáti receptur, které uvádějí klientelu do gourmetské vytržení, zvláště v kombinaci s vhodnými víny. Tento ansámbl potřebuje dirigenta, a v devíti stech osmdesáti gramech této publikace se skrývá tolik invence hlavního aktéra a dobrých nápadů, že je nelze vyvážit žádnou měrnou jednotkou. Restaurace Ambiente vznikla v roce 1995 v tehdy neoptimální lokaci a se zaměřením, které bylo v té době neobvyklé. Do vínku dostala přídomek Living Restaurant a v jeho duchu začala fungovat.

      Ambiente : the art of dinning : 980 g nejoblíbenějších receptů