Knihobot

Richard Béliveau

    1. leden 1953

    Richard Béliveau se ve své literární tvorbě zaměřuje na témata úzce související se zdravím. Jeho knihy, vzniklé ve spolupráci s onkologickým výzkumníkem Denisem Gingrasem, přinášejí čtenářům přístupné informace o zdravotní problematice. Béliveau využívá svůj vědecký přehled k popularizaci poznatků v oblasti medicíny a prevence. Jeho práce si klade za cíl informovat a posilovat povědomí o zdravém životním stylu.

    Richard Béliveau
    Foods to Fight Cancer
    Preventing Cancer
    Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko
    Zdravým vařením proti rakovině
    Výživou proti rakovině
    Výživou proti rakovine : potraviny, ktoré pomáhajú v prevenci a liečbe nádorov
    • 2016

      I vy jste se s ní již setkali. Rakovina – „největší zabiják“ jednadvacátého století, záhadná a hrozivá nemoc, která je schopná člověka „vysát“ během několika měsíců. Je proto jednou z největších výzev pro současnou medicínu, ale ani ta na ni často nestačí. Nepřeberné možnosti naopak nabízí prevence rakoviny, a přesto je stále dost zanedbávána. Prevence je ve většině případů záležitostí jednotlivce: záleží tedy na každém z nás, zda se seznámí s hlavními příčinami vzniku rakoviny a zda dokáže uzpůsobit svůj životní styl. Cílem této knihy je poskytnout ty pravé zbraně všem, kteří jsou ochotni vzít svůj osud do vlastních rukou. Ve své svěže a poutavě napsané knize, doprovázené bohatým obrazovým materiálem, prezentují kanadští odborníci Richard Béliveau a Denis Gingras základní doporučení, která se týkají kouření, tělesné hmotnosti, pohybu, vyvážené stravy a slunění. Autoři se nevyhýbají ani otázce pití kávy či červeného vína, konzumace masa a potravinových doplňků, tak zvaných „éček“. Vyzbrojme se tedy jejich radami – ty jsou tou nejlepší zbraní, kterou můžeme použít, abychom výskyt rakoviny ve společnosti výrazně omezili.

      Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko
    • 2009

      Volné pokračování knihy výživou proti rakovině V prvním svazku tohoto souboru se autoři R. Béliveau a D. Gingras věnovali spíše současným teoretickým poznatkům a čtenáře informovali o tom, jak se mají bránit proti zhoubné nemoci správnou výživou. Tento druhý svazek se větší měrou zabývá již praktickým využitím těchto poznatků. A jak sami autoři říkají v úvodu: „A právě v tomto duchu jsme pojali tuto knihu, která má připomenout nejen to, že zdravá strava prospívá zdravotnímu stavu i pohodě a působí jako prevence nemocí, ale chce nabídnout i konkrétní způsoby, jak tyto zásady začlenit do běžného života. K tomu by měly napomoci jednoduché, rychlé, hospodárné a vynikající recepty. Sami jistě zjistíte, že předcházet rakovině, to znamená věnovat se složení stravy a hlavně otevřít dveře mnoha chutím. Potěšení z dobrého jídla pak půjde ruku v ruce se zdravím."

      Zdravým vařením proti rakovině
    • 2008

      Prevence rakoviny pomocí stravy Onkologové a autoři knihy Výživou proti rakovině, Richard Béliveau a Denis Gingras dávají návod jak účinně vhodně zvolenou stravou zabránit vzniku a postupu rakoviny. V době, kdy se rakovina stala celosvětovým „strašákem“, přicházejí dva onkologové z kanadského Québecu s návodem, jak se proti této zhoubné nemoci chránit správnou výživou. Úvodní kapitoly jsou věnovány stručné charakteristice rakoviny, jejím příčinám, vývoji a léčbě. Hlavní část knihy se zabývá otázkou, jakou roli hraje v tomto procesu strava, zejména pak potravinami, které tuto nemoc zpomalují či dokážou její postup zastavit. Nejnovější výzkumy ukazují, že kromě ovoce a zeleniny i další potraviny jako zelený čaj, červené víno nebo čokoláda obsahují protirakovinné složky. Každodenní vhodně zvolená strava tedy může působit terapeuticky – výživa se tak může stát prostým, ale účinným prostředkem proti vzniku a postupu rakoviny. Závěrečná kapitola obsahuje soubor praktických rad pro nemocné a vyvrací některé „potravinové mýty“. Nákladně vypravená publikace obsahuje velké množství barevných obrázků, diagramů a grafů.

      Výživou proti rakovině