Knihobot

Jiří Kanta

    Svatá Hildegarda a její léčebné metody : léčení v souladu s přírodou : zachování prvotních životních sil
    Stážista
    Jídlo jako jed, jídlo jako lék
    Proti bolestem bez léků
    Svatá Hildegarda a její léčebné metody
    Porod
    • 101 praktických rad před porodem, při porodu a po něm.

      Porod
    • Proti bolestem bez léků

      • 208 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,0(8)Ohodnotit

      Praktický rádce o alternativních způsobech boje proti nejrůznějším bolestem - pomocí léčivých bylin, akupresury, masáže citlivých zón, Kneippovy metody, komprese a gymnastiky.

      Proti bolestem bez léků
    • Jídlo jako jed, jídlo jako lék

      • 400 stránek
      • 14 hodin čtení
      3,6(35)Ohodnotit

      Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou - Je syrová mrkev zdravější než vařená? Většina lidi si myslí, že ANO – v této knize můžete zjistit, proč to není pravda. Mimo jiné se dozvíte, čím po jídle ochráníte své zuby proti zubnímu kazu – stačí oběd či večeři zajíst sýrem. Letité babské pověry jsou tu porovnány s vědeckými výzkumy. Kniha vám také poradí, jak můžete vhodnou stravou předcházet běžným onemocněním a bolestem. Obsahuje jasné údaje o vitaminech a minerálech, o skladování potravin.... celý text

      Jídlo jako jed, jídlo jako lék
    • Stážista

      • 209 stránek
      • 8 hodin čtení
      3,6(1637)Ohodnotit

      "Doktore Petersi, pacient přestal dýchat a má nehmatný puls." Slova, která často vytrhla začínajícího lékaře uprostřed noci z přerušovaného spánku... Tento příběh je autentický a až přímočaře realistický. Doktor Peters, v jehož postavě autor zosobnil vlastní poznatky a zkušenosti, ale i mnohé prožitky svých kolegů, absolvuje stáž v běžné městské nemocnici na Havaji. V průběhu jednoho roku po skončení studií nesporně hodně získá: nové lékařské znalosti, praktické návyky, navíc si vytvoří i jakoby objektivní vztah k smrti. Ale důsledkem každodenních setkání s nemocemi, krví, nádory a lidskou marností také mnohé ztrácí: citovost a humánní vztahy přerůstají v apatii, v neosobní a anonymní chování vůči pacientům. Cookova kniha z roku 1973 je pravdivá. Podle autorových slov odráží skličující stav amerického lékařství.

      Stážista
    • Dokonalý dezert je stylovým zakončením každého menu. Je ovšem samozřejmé, že lákavě připravené dorty, koláče, záviny, pudinky, šerbety, suflé, krémy a zmrzliny můžeme podávat i samostatně. Bohatý výběr sladkých pochoutek od osvěžujících letních dezertů až k bohatým nákypům.

      Dezerty : Nejlepší mezinárodní recepty : Labužnický klub