Knihobot

Eva Paulovičová

    Eva Paulovičová
    Kuchárska kniha diét
    Cestoviny
    Vitamínová kuchárka
    Konzervujeme ovoce a zeleninu
    Studená kuchyně
    Velká kniha moučníků
    • 2013

      Kuchárska kniha diét

      • 200 stránek
      • 7 hodin čtení

      Kuchárska kniha veľmi skúsenej a kvalifikovanej autorky, ktorej vyšlo vyše 40 výživárskych kníh u nás a v zahraničí. Je určená pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a pritom veľmi pestro. Publikácia obsahuje aj recepty pri rôznych diétach.

      Kuchárska kniha diét
    • 2009

      Návod na zpracování potravin mražením, ale i spousta receptů na jejich zpracování.

      Mrazíme ovoce a zeleninu
    • 2005

      Vitamínová kuchárka

      • 124 stránek
      • 5 hodin čtení

      Vitamíny sú nevyhnutnou (esenciálnou) súčastou výživy (vita - život). Ľudský organizmus si ich nevie pripraviť a je odkázaný na ich každodenný príjem. Vitamíny produkujú rastliny a mikroorganizmy a majú rozdielnu chemickú stavbu. Niektoré sa tvoria z provitamínov, účinkujú vo veľmi malých množstvách a dajú sa vyrobiť aj synteticky. Uľahčujú biochemické premeny v bunkách, pôsobia ako biokatalyzátory. Úplný nedostatok vitamínov spôsobuje avitaminózu, pri ich čiastočnom nedostatku sa objavuje hypovitaminóza a naopak pri nadbytku vzniká hypervitaminóza.

      Vitamínová kuchárka
    • 2004

      Cestoviny

      • 106 stránek
      • 4 hodiny čtení

      Zbierka receptov sa autorke Eve Paulovičovej rozrástla. Skúseností z oblasti gastronómie pribudlo. Čas pokročil a táto kuchárska knižka je v poradí už desiata. A to by si žiadalo malú oslavu. Navrhujeme netradičný múčnik. Ako inak - z cestovín. Možno Vás bude autorka inšpirovať natoľko, že siahnete po jej zaujímavej kuchárskej knižke a dočítate sa, že cestoviny sú výrobky z nekvaseného cesta pripraveného z tvrdej cestovinárskej múky alebo pšeničnej múky, najčastejšie s pridaním vajec. Ako a čím ich ochucujeme, pripravujeme, no i ako skombinujete cestoviny v polievkach, s mäsom, ako pripravíte chutné šaláty so zeleninou, prípadne s omáčkami. Pre každého, pre všetkých autorka ponúka zapekané, plnené cestoviny, ale i sladké jedlá z cestovín.

      Cestoviny
    • 2004

      Velká kniha moučníků

      • 480 stránek
      • 17 hodin čtení
      4,5(2)Ohodnotit

      Velké množství receptů na moučníky. Na konci knihy je i několik stránek, kam si může majitel či majitelka knihy napsat i své recepty či od jiných kuchařů či kuchařek.

      Velká kniha moučníků
    • 2002

      Konzervujeme ovoce a zeleninu

      • 102 stránek
      • 4 hodiny čtení

      Různé způsoby konzervace ovoce a zeleniny od tepelné sterilace po sušení. Příprava kompotů, marmelád, džemů, rosolů, protlaků, šťáv a salátů. Další z vynikajících pomůcek každého, kdo chce na zimu uchovat přebytky sklizně ze zahrádky. Naleznete nepřeberné množství receptů na konzervaci ovoce a zeleniny.

      Konzervujeme ovoce a zeleninu
    • 2002

      Studená kuchyně

      • 103 stránek
      • 4 hodiny čtení
      4,0(1)Ohodnotit

      Recepty na studená jídla. Ne na teplá, ale studená. To jakože nejsou teplá, v hrnci vařená nebo nad párou pařená, v troubě pečená, na ohni zvířená. Prostě a bez skrupulí jedině studená. A basta.

      Studená kuchyně
    • 1999