Riccardo Lucque
Šéfkuchař Riccardo Lucque svou kariéru v gastronomii odstartoval již ve věku 16 let, kdy pracoval pro mnoho hotelů v oblasti měst Rimini a Pesaro v italském regionu Marche. Ve městě Pesaro pracoval Lucque od roku 1990 v restauraci Da Alceo, která se specializuje na ryby a jiné mořské plody a která se může pochlubit jednou hvězdičkou od známého gastronomického průvodce Michelin Guide. V roce 1993 tehdy 24-letý odešel do Anglie, kde zůstal devět let, kromě tříměsíční přestávky v roce 2001, kdy v New Yorku získal pozici šéfkuchaře manhattanské restaurace Il Bucco. Ta byla americkým Zagat Guide v roce jeho působnosti vyhlášena nejlepším nováčkem mezi restauracemi na Manhattanu. V Anglii pracoval Lucque v restauraci Zafferano, která byla v roce 2001 vyhlášena nejlepší italskou restaurací v Londýně, a poté se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací v oblasti řeky Temže. Do Prahy přišel Riccardo Lucque v roce 2002 a přijal zde pozici šéfkuchaře restaurace Square na Malostranském náměstí. V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech.
www.barovenoviny.cz