Kolektiv odborníků pod vedením prof. MUDr. Miroslava Součka, CSc. a MUDr. Petra Svačiny se skvěle zhostil náročného úkolu vtěsnat to nejdůležitější ze širokého oboru vnitřního lékařství do omezeného počtu stran. Kniha tak pomáhá všem pregraduálním, ale i postgraduálním studentům, aby se bezpečně orientovali v široké problematice vnitřního lékařství, a zároveň je publikace přínosem i pro internisty a lékaře jiných oborů. Kniha je rozdělena na část propedeutickou a speciální. Propedeutika je stále základem, při kterém se čtenář seznámí se základními principy vyšetřování nemocného. Ty jsou hlavním předpokladem nejen pro správnou diagnostiku, ale i léčbu vnitřních chorob. Druhá část je pak věnována jednotlivým podoborům vnitřního lékařství. Terapie je probrána jen v zásadních rysech, rovněž tak vzácná onemocnění a nemoci.
Miroslav Souček Knihy







Metabolický syndrom
- 179 stránek
- 7 hodin čtení
Publikace předkládá obsah oblíbených a hojně navštěvovaných přednáškových cyklů v tištěné podobě! Čtyři autoři - čtyři témata stručně a přehledně zpracovaná, včetně bohaté obrazové schematické dokumentace. Poslední poznatky, ideální do praxe... Určeno jako postgraduální vzdělávání zejména praktickým lékařům, internistům, endokrinologům, diabetologům.
Skripta diferenciální diagnostiky ve vnitřním lékařství.
Kuchařka lékařů českých 2: S nadhledem o životě, jídle a dietních opatřeních
- 140 stránek
- 5 hodin čtení
Dlouho očekávané pokračování úspěšné knihy Kuchařka lékařů českých, které bylo prodáno přes 6 tisíc výtisků! Druhý díl této unikátní kuchařky opět představí přibližně padesát význačných českých lékařů prostřednictvím jejich esejů o jídle a pití. Dotyční zde zároveň prozradí své oblíbené recepty, které jsou doprovázeny i lákavými fotografiemi doporučených pokrmů, autorem těchto fotografií je Petr Nikl – člen české umělecké skupiny Tvrdohlaví. Z knihy se dozvíte i krátký životopis těchto veličin naší medicíny a poznáte je též prostřednictvím objektivu význačného českého fotografa a známého portrétisty Karla Meistera. Můžete s námi nahlédnout například do kuchyně prof. Höschla, doc. Šmuclera, MUDr. Kubka či dokonce do kuchyně jedno z potomků J. E. Purkyně. V knize se setkáte nejen s dalšími známými lékaři žijícími v Čechách, ale i s českými lékaři, kteří dosáhli úspěchu v zahraničí.



