Knihobot

Joza Břízová

    13. květen 1905 – 1. leden 1983
    1000 rad pro domácnost
    Pochutnejme si na polévce
    Vaříme dětem
    Dobrá rada pro každou domácnost
    Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
    Nová domácí kuchařka
    • Vaříme zdravě, chutně a hospodárně

      • 217 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,5(86)Ohodnotit

      Dnes již klasická kuchařská kniha Vaříme zdravě, chutně a hospodárně představuje vskutku národní bohatství naší gastronomie. Byla přeložena do pěti jazyků, vyšla v sedmi zemích světa v téměř milionovém nákladu a získala si bezesporu všechny generace kuchařů a kuchařek. Přehledné zpracování, jehož základem je naše česká kuchyně charakteristická polévkami, moučnými pečenými i vařenými pokrmy, úpravou mas v omáčkách a rozmanitosti bramborových jídel, nabízí začátečníkům, ale i profesionálům spolehlivé, časem prověřené a odborně uspořádané předpisy. Novinkou v tomto vydání jsou symboly, jež vám poskytnou informaci, pro kolik osob je jídlo určeno, jak dlouho trvá příprava a kolik času strávíte u samotného vaření. Více než 1700 receptů od polévek až po zákusky.

      Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
    • Praktická příručka pro ženy, vedoucí domácnost, i všechny ostatní členy rodiny. Poradí nejen jak byt zařídit, ale i vytápět, uklízet, malovat, užívat v něm nejrůznějších spotřebičů elektrických i plynových, provádět rozmanité opravy atd., poučí o základní výbavě i naučí šít, plést, přešívat, spravovat a prát prádlo, seznámí se zásadami správné výživy i stolničení, osobní hygieny, první pomoci, boje proti drobným škůdcům aj.

      Dobrá rada pro každou domácnost
    • Kniha obsahuje odborné rady, jídelníčky pro děti různého stáří a mnoho předpisů na pokrmy pro děti.

      Vaříme dětem
    • Péče o domácnost v kapitolách: Byt a jeho údržba, Prádelník a šatník, Příprava stravy, Vedení domácnosti. První vydání. Cena knihy v čase vydání: 13.- Kčs.

      1000 rad pro domácnost
    • Začátečníci, vařící si samostatně, i osamělí najdou v příručce mnoho zajímavých předpisů na jednoduché pokrmy. Uvítají i způsob uvádění množství potřebných potravin v kusech, plátcích, šálcích apod. Předpisy jsou rozděleny pro studenty, ženy, osamělé muže a starší lidi.

      Jeden u stolu svazek 63
    • Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta.

      Malá rodinná škola vaření I - III