Kuchařská kniha, vhodná pro začátečníky i zkušené kuchaře, je velmi přehledně zpracovaná.
Joza Břízová Knihy






Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
- 217 stránek
- 8 hodin čtení
Dnes již klasická kuchařská kniha Vaříme zdravě, chutně a hospodárně představuje vskutku národní bohatství naší gastronomie. Byla přeložena do pěti jazyků, vyšla v sedmi zemích světa v téměř milionovém nákladu a získala si bezesporu všechny generace kuchařů a kuchařek. Přehledné zpracování, jehož základem je naše česká kuchyně charakteristická polévkami, moučnými pečenými i vařenými pokrmy, úpravou mas v omáčkách a rozmanitosti bramborových jídel, nabízí začátečníkům, ale i profesionálům spolehlivé, časem prověřené a odborně uspořádané předpisy. Novinkou v tomto vydání jsou symboly, jež vám poskytnou informaci, pro kolik osob je jídlo určeno, jak dlouho trvá příprava a kolik času strávíte u samotného vaření. Více než 1700 receptů od polévek až po zákusky.
Praktická příručka pro ženy, vedoucí domácnost, i všechny ostatní členy rodiny. Poradí nejen jak byt zařídit, ale i vytápět, uklízet, malovat, užívat v něm nejrůznějších spotřebičů elektrických i plynových, provádět rozmanité opravy atd., poučí o základní výbavě i naučí šít, plést, přešívat, spravovat a prát prádlo, seznámí se zásadami správné výživy i stolničení, osobní hygieny, první pomoci, boje proti drobným škůdcům aj.
Kniha obsahuje odborné rady, jídelníčky pro děti různého stáří a mnoho předpisů na pokrmy pro děti.
Péče o domácnost v kapitolách: Byt a jeho údržba, Prádelník a šatník, Příprava stravy, Vedení domácnosti. První vydání. Cena knihy v čase vydání: 13.- Kčs.
Trpí někdo ve Vaší rodině nechutenstvím?Zkuste vařit jinak,s vtipem!
Začátečníci, vařící si samostatně, i osamělí najdou v příručce mnoho zajímavých předpisů na jednoduché pokrmy. Uvítají i způsob uvádění množství potřebných potravin v kusech, plátcích, šálcích apod. Předpisy jsou rozděleny pro studenty, ženy, osamělé muže a starší lidi.
Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta.



