Knihobot

David Loftus

    Jeden. Jednoduché zázraky v jednom
    5 ingrediencí středomoří
    Šéfkuchař bez čepice: "Dny plné chutí"
    5 ingrediencí pro rychlá a snadná jídla
    Sladká kuchařka
    15 minut v kuchyni
    • 15 minut v kuchyni

      • 288 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,8(18)Ohodnotit

      Nová kuchařka Jamieho Olivera volně navazuje na jeho předchozí úspěšný titul „Jamie Oliver – 30 minut v kuchyni“. Kniha čtenáře naučí vařit v každodenních podmínkách na konci pracovního dne, kdy je potřeba připravit rychlé a zdravé hlavní jídlo pro celou rodinu. „Kniha je zcela a úplně věnována tomu, co vy, tedy veřejnost, chcete – bleskově připravené chutné a výživné jídlo na každý den,“ dodává Jamie Oliver. Jídla v knize splňují téměř nemožné zadání. Jsou zároveň nutričně a chuťově vyvážená, nezávisí na drahých surovinách a jejich příprava je bleskově rychlá.

      15 minut v kuchyni
    • Sladká kuchařka

      • 128 stránek
      • 5 hodin čtení
      5,0(6)Ohodnotit

      Sladká kuchařka z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube” od Cupcake Jemmy ukazuje klasické i zcela nové recepty, které dodají šmrnc vašemu pečení Sladká kuchařka se věnuje nejen základům pečení a všem těm obezličkám, po kterých budou vaše dortíky něco extra, ale samozřejmě i receptům na 50 úžasných cupcakes a dortů. Kuchařka je rozdělena do kapitol podle ročního období. Ne proto, že se v nich používají sezonní suroviny, ale hlavně proto, že vyvolávají jedinečné pocity, které souvisejí s určitým obdobím v roce. Takže ať bude jakákoliv roční doba, budete si moct vybrat nějakou tu rošťáckou laskominku. Nic tady není příliš komplikované, takže nemáte žádnou výmluvu, proč to nezkusit.

      Sladká kuchařka
    • Nemáte dost času na vaření? Je v ledničce jen pár věcí? Potřebujete inspiraci? Žádný problém! Tato kuchařka je ta nejjednodušší, nejsrozumitelnější a uživatelsky nejvstřícnější, jakou Jamie doposud napsal. Čtenáři si díky ní uvědomí, jak nepřeberné množství může v kuchyni poskytnout pouhých pět ingrediencí, vtipně kombinovaných do naprosto lahůdkových jídel.

      5 ingrediencí pro rychlá a snadná jídla
    • Jamie Oliver, jeden z nejoblíbenějších kuchařů Británie, přichází se svou další kuchařkou, která doprovází novou řadu jeho úžasného televizního seriálu Šéfkuchař bez čepice. Jamie používá jen ty nejlepší ingredience a bez námahy z nich připravuje chutná a snadná jídla, ideální k přátelskému posezení u stolu. Zařadil sem spoustu fantastických receptů na saláty, těstoviny, maso, ryby, chléb a dezerty pro všechny příležitosti. Jamie nejenže vaří neskutečně svěží a neobvyklé pokrmy, ale umí se také krásně bavit, skvěle jíst a užívat si. Vyzkoušejte i vy jeho báječná jídla, která jsou jednoduchá, ale nesmírně lahodná!

      Šéfkuchař bez čepice: "Dny plné chutí"
    • 5 ingrediencí středomoří

      • 320 stránek
      • 12 hodin čtení
      4,0(2)Ohodnotit

      Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní. Inspirovaly ho cesty po tomto oblíbeném regionu a s nadšením přetvořil klasické recepty na něco „oliverovsky" působivého a jednoduchého. Na každý recept budete potřebovat jen 5 surovin (základ typu olivový olej, sůl či pepř se nepočítá), takže připravíte chutná jídla bez dlouhého nákupního seznamu a velké kopy nádobí… Zhruba polovina receptů je buď bezmasých, nebo s menším obsahem masa. Hledáte-li inspiraci na saláty, polévky, těstoviny, zeleninové pokrmy, jídla z ryb či mořských plodů, drůbeže, vepřového, hovězího i jehněčího masa nebo na slané koláče a dezerty, určitě si vyberete. Vyzkoušejte melounový salát, pečenou rajčatovou polévku, řecko-kyperské těstoviny, dýňový tažín, chorvatské slávky, morčáka marinovaného limetou, pečenou kachnu s hroznovým vínem, hovězí tagliatu, trhané jehněčí ramínko, úžasné pečené meruňky, luxusní nanuk…

      5 ingrediencí středomoří
    • Nejnovější kuchařku, točící se kolem magického čísla jedna, Jamie Oliver symbolicky věnuje své lásce a „jedničce" - manželce a matce svých dětí Jools. Rozhodl se zjednodušit čtenářům život a ulehčit jim od otravného mytí nádobí. Všechna jídla, která v knize představuje, proto připravíte v jediné nádobě - ať už v pánvi, kastrolu, či pekáčku. Najdete tady kapitolu s důvtipnými těstovinami z jedné pánve, recepty na lákavé zeleninové dobroty, ale také jídla s masem včetně oblíbeného kuřecího či ryb. Doplňují je úžasné sendviče, vaření do zásoby i šťavnaté dezerty. Více než polovina všech těchto nápaditých pokrmů je přitom bezmasých nebo s omezeným množstvím masa, k dalším receptům pak autor přidal tipy, jak je proměnit ve vegetariánské. A samozřejmě nechybí ani praktické rady, které usnadní práci v kuchyni. Jak Jamie Oliver sám říká: „Myslím si, že jídlo v téhle knize inspiruje kuchaře na všech úrovních, od těch, kteří se teprve vydali na svou kulinární cestu, až po ty nejzkušenější, protože tyhle recepty jsou oslavou snadnosti a pohodlí. S minimem surovin a mytí nádobí, ale se spoustou chuti."

      Jeden. Jednoduché zázraky v jednom
    • Kuchařské knihy s poctivými a spolehlivými recepty píše Jamie už 15 let, ale teď by vás rád vzal o úroveň vy´š, na pomyslný´ x-ty´ stupeň. Receptům tady věnuje větší prostor a vypnul své obvyklé editační pomůcky, takže se může rozpovídat o všech těch poněkud excentrických, mírně ujetých detailech a přidat spoustu různých dalších pokeců a informací. Kniha je rozdělena do 6 kapitol (chuť vzpomínek, jídla pro dobrou náladu, vyprošťováky, klasika, zakázané slasti a sladké mámení) a jak je už u Jamieho posledních knih zvykem, jeho ty´m nutričních bojovnic vám na konci knihy zcela jasně a uživatelsky přehledně poskytne vyčerpávající výživové údaje tak, abyste měli při výběru jídel veškeré informace.

      Pohoda v kuchyni
    • Opravdová indická kuchyně je čerstvá, jednoduchá a až po okraj naplněná chutí. V této knize najdete více než 130 lahodných receptů: od horkých čapátí přes street food, voňavé kari omáčky, barevné přílohy až po lahodné dezerty. UVAŘENO V INDII je zásadní knihou pro všechny, kteří to s indickou kuchyní myslí opravdu vážně a chtějí poznat všechny její podoby. A k tomu si všechny pokrmy jednoduše připravit doma.

      Uvařeno v Indii : tradiční rodinné recepty indické kuchyně
    • Contains 150 quick and easy recipes for Italian foods from Rose Gray and Ruth Rogers, cofounders of London's River Cafe, including salads, pasta, fish and meat, poultry, vegetables, and desserts.

      Italian Two Easy
    • In this breathtaking new book, intrepid food and travel writer Andy Harris and photographer David Loftus reveal the wonderful tastes and exotic allure of Istanbul, one of the world's most fascinating cities. Part cookbook, part travelogue, they meet the characters behind the intriguing food of the city - artisan bakers, traditional chefs, fishermen and street food vendors, to name a few. Each and every person they meet has a tale to tell and a unique recipe to share as they explore the detailed tapestry of Istanbul's varied neighbourhoods - from historic Eminonu where ferries dock daily on the twenty minute boat ride between Asia and Europe, to the quiet fishing communities along the Bosphorus or the cobbled lanes around the well-trodden Grand bazaar. Over 100 inspiring, delicious recipes - some taken directly from the characters the pair meets along their travels and other more modern interpretations - combine to form this unique culinary guide. Enticing dishes of baked spiced chicken with jewelled rice, slow-cooked lamb with quince and chargrilled squid with walnut sauce rub shoulders with classic mezze plates, tender stuffed vegetables, kofte and kibbe and delicate honey-soaked pastries. Information on the key ingredients of Turkish cuisine such as dried mulberries, walnuts, pistachio nibs and rose petals is included, while simple substitutions are suggested wherever necessary to bring these dishes within easy reach of every home. Vividly illustrated with David Loftus' inimitable photographs and exquisitely designed to reflect the vibrant life and bustling streets of this colourful city, Istanbul will enchant and inspire in equal measure

      Eat Istanbul