Serendip takes us on a rich and rewarding journey through Sri Lanka's traditional foods, its family-oriented culture and its colourful approach to life.
Peter Kuruvita Knihy
Tento australský šéfkuchař, restauratér a mediální osobnost je známý svou bohatou, kulturně inspirovanou kuchyní, silně ovlivněnou jeho srílanským otcem a rakouskou matkou. Jeho pokrmy často odrážejí jedinečnou fúzi chutí a tradic, což z něj činí výjimečného kulinářského umělce. Hluboce propojený s různými kulturami, jeho kuchařské umění vypráví příběhy o dědictví a osobních cestách. Jeho přístup k vaření je oslavou rozmanitosti a chuti, která překračuje hranice.



Lands of the Curry Leaf
- 288 stránek
- 11 hodin čtení
A flavour-filled vegetarian and vegan journey through the subcontinent and beyond - from Bhutan, Nepal and Afghanistan to India, Pakistan, Bangladesh and Sri Lanka
Die echte Sri-Lanka-Küche
- 255 stránek
- 9 hodin čtení
Die Küche Sri Lankas ist ein echter Geheimtipp und bietet weit mehr als Variationen indischer Gerichte: Die typischen Hoppers oder süßer Watalappan (ein Kokosnuss-Pudding) sind nur zwei der Spezialitäten aus Peter Kuruvitas Rezepteschatz. Verführerische Familienrezepte, stimmungsvolle Landschaftsfotos und Geschichten über das häusliche und dörfliche Leben vermitteln einen authentischen Einblick in die (Ess)Kultur auf der Teeinsel.