Knihobot

Petra Rubášová

    19. červenec 1970
    Petra Rubášová
    Domácí zpracování mléka: Rady a návody jak se stát opravdovým králem sýrů
    Domácí sýry
    Domácí medová kuchařka
    Zvířata v zahradě - pro radost i užitek
    Domácí levandulová kuchařka
    Jak pěstovat a zpracovat bylinky české zahrádky
    • Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jejich zpracování. Zahradních i volně rostoucích. Jejich popisy, léčivé či chuťové vlastnosti, požadavky potřebné k růstu. Kdo chce mít své vlastní bylinky po ruce, a má balkon, zahrádku, či alespoň vhodné místo v bytě, pak se zde dozví, jak a v čem je pěstovat. A to jak klasické „kuchyňské“ bylinky, tak i léčivky vhodné pro přípravu přírodních léčiv. Bylinkám volně rostoucím se autorka věnuje v části řazené podle jednotlivých měsíců, podle období, kdy jsou vhodné ke sběru. V knize naleznete velké množství receptů na čaje, tinktury, sirupy, kloktadla, bylinkové oleje, octy, medy, ochucené soli, cukry, vína, kandované květy, koupele, obklady, pleťové masky, masážní oleje, masti, krémy. Ale také sušenky, saláty, pesta, šťávy, zmrzliny, hořčice, špenáty, ba i postřiky proti škůdcům. Milovníci upravených zahrad si také podle návodu mohou postavit provoněnou bylinkovou spirálu a pak ji vhodně osadit. Autorka Petra Rubášová žije v jižních Čechách na farmě Mlsná ovečka (mlsnaovecka.cz), společně s manželem chová ovce a mnoho dalších domácích zvířat, vyrábí domácí ovčí sýry a produkty z medu a bylinek, včelaří, provozuje agroturistiku, miluje přírodu a chození po horách

      Jak pěstovat a zpracovat bylinky české zahrádky
    • V této knize naleznete téměř 90 receptů na pokrmy s levandulí a 18 návodů na domácí výrobu kosmetických přípravků a vonných dekorací, ale i pěstitelské rady, jaký druh levandule vybrat do zahrádky, jak se o ni starat, sklízet ji a skladovat. Sbírka kuchyňských levandulových receptů pokrývá široké spektrum pokrmů - od polévek přes hlavní chody, přílohy, dezerty, sirupy, smoothie, džemy, různé pochutiny, až po kořenící směsi. Díky vlastním vypěstovaným rostlinkám pak můžete vyrobit svým přátelům nebo sobě jen tak pro radost neobvyklé dárky vonící levandulí: levandulové kosmetické výrobky (oleje, mýdla, masti, krémy), které provoní koupelnu, zjemní pokožku či zaženou obtížný hmyz, nebo dopisní papíry dekorované sušenou levandulí, svazek z levandule pro nevšední zážitek v domácí sauně, levandulové věnečky, polštářky, vonné paličky do skříně či auta…

      Domácí levandulová kuchařka
    • Chcete mít ke snídani vajíčka od vlastních slepic nebo kozí mléko? Možná vám pomůže tato kniha! Příručka začínajícího chovatele domácího zvířectva (slepic, hus, kachen, králíků, koz a ovcí), ale také zahrádkáře, který se chce stát hostitelem některých volně žijících živočichů. Získáte důležité informace „jak na to“ o chovu - jaké příbytky zvířata potřebují, čím je krmit, jak o ně pečovat, jaké zajistit podmínky pro rozmnožování, specifické požadavky daného druhu, doporučení na nejvhodnější plemena, co dělat, když potřebujete odjet... Jak nalákat do zahrady ptactvo, ježky, veverky, motýly...

      Zvířata v zahradě - pro radost i užitek
    • Domácí medová kuchařka

      • 136 stránek
      • 5 hodin čtení
      3,0(1)Ohodnotit

      Med ve všech podobách. Med ochucený, medové speciality i med jako přísada v desítkách pokrmů! V této knize odhalíte netušené možnosti, jak využít med v domácí kuchyni: Ochucené medy, perníčky, zmrzlliny, džemy, želé, likéry, karamelky a další cukrovinky, dezerty, moučníky, oříškové tyčinky a flapjacky, vánoční cukroví, polévky, masové i bezmasé pokrmy, šunka, pomazánky, omáčky, saláty a salátové zálivky, nápoje... Vše s medem! A k tomu vám autorka ještě přidala recepty na domácí kosmetiku, tipy na výlety do včelařských muzeí a kontakty pro začínající včelaře. Petra Rubášová žije v jižních Čechách na farmě Mlsná ovečka (mlsnaovecka.cz). Společně s manželem chová ovce a mnoho dalších domácích zvířat, vyrábí domácí ovčí sýry a produkty z medu a bylinek, včelaří, provozuje agroturistiku, miluje přírodu a chození po horách.

      Domácí medová kuchařka
    • Podle této knihy se naučíte vyrábět mnoho druhů domácích sýrů. Nepotřebujete vlastní krávy, kozy ani ovce, nemusíte bydlet na statku. Stačí se jen řídit pokyny zkušené autorky, koupit mléko, sehnat si doporučované pomůcky a přísady a pečlivě dodržovat postupy. Vyrobíte si sýry jak s českou tradicí, tak i sýry zahraničního původu, zjistíte, jakých chyb se vyvarovat, dozvíte se, kam můžete v Evropě vyrazit na statky za sýrovou turistikou, a naleznete zde hodně zajímavých receptů, v nichž uplatníte své sýrové výrobky. Postupy jsou doplněny názornými postupovými fotografiemi, lákavé fotografie u receptů ve vás vyvolají chutě pustit se do díla. Petra Rubášová společně se svou rodinou hospodaří na jihočeské ovčí farmě v Borovanech. Chovají ovce, pěstují ovoce a vyrábějí produkty z ovčího mléka – zejména sýry. Své dlouholeté zkušenosti s výrobou sýrů autorka zúročila v této knize a předává je dál – vám, abyste již brzy mohli ochutnat své vlastní výrobky.

      Domácí sýry