Christine Recht Knihy






Zelenina z vlastní zahrádky
- 111 stránek
- 4 hodiny čtení
Kniha praktických rad pro pěstování zeleniny na zahrádce bez použití chemických přípravků. Autorka nazývá svoji metodu biologickým pěstováním - tj. bez chemie a v souladu s přírodou. Proto věnuje úvodní kapitoly velice srozumitelnému výkladu o půdě, úloze živých organismů v ní, o živinách; dále o zelenině a částech rostlin zeleniny a o správném plánování a přípravě prací na vlastní pěstování. Hlavní část textu popisuje setí a vysazování, ochranu rostlin přírodnímí prostředky, sklizeň a skladování a na závěr přehled oblíbených druhů zeleniny.
Kniha obsahuje podrobné a srozumitelné návody, které vám přiblíží způsoby výsadby, správné péče a odborného řezu ovocných dřevin. Najdete zde i celou řadu rad k pěstování oblíbených a chutných jádrovin či peckovin. Knihu doprovází 70 barevných fotografií ovocných stromů a plodů, které lákají k nakousnutí.
Zkušená odbornice Christine Rechtová vysvětluje, jak se pěstují bylinky na okně, na balkoně nebo na zahrad. Všechny pěstitelské návody si můžete lehce vyzkoušet. Kniha přináší mnoho námětů na umístění rostlin v zahradě, výrobu truhlíků i užití bylinek v kuchyni či jejich konzervaci. Publikace obsahuj 65 barevných fotografií a 40 barevných kreseb.
Bylinky z vlastní sklizně – čerstvé na váš stůl. Zkušená odbornice Christine Rechtová vysvětluje, jak se pěstují bylinky na okně, na balkoně nebo na zahradě. Všechny pěstitelské návody si můžete lehce vyzkoušet. Kniha přináší mnoho námětů na umístění rostlin v zahradě, výrobu truhlíků i užití bylinek v kuchyni či jejich konzervaci. Publikace obsahuje 65 barevných fotografií a 40 barevných kreseb.
Ovocné stromy pěstované biologicky bez chemického ošetření
- 63 stránek
- 3 hodiny čtení
Rostliny pro váš byt
- 240 stránek
- 9 hodin čtení
Nejkrásnější pokojové rostliny a péče o ně. V této knize je popsáno a vyobrazeno 200 atraktivních rostlin s krásnými květy a listy. Obsahuje návody a pokyny jak o každou z nich pečovat, praktické přehledy a zvláštní výkladový slovníček odborných zahradnických pojmů.
Über 40 Wildpflanzen von A - Z Von wegen „Un-Kraut“! Viele wild wachsenden Pflanzen sindessbar als Salat, Gemüse und Gewürz oder haben heilende Kräfte als Tee oder Tinktur. Und das Beste ist: Sie wachsen fast überall! Wie man sie erkennt, wann und wie man sie richtig erntet undwelche Zubereitungsart die geeignetste ist, zeigt dieser Ratgeber. Mehr als 40 Porträtfotos zu jeder vorgestellten Pflanze undgenaue Beschreibungen helfen beim Erkennen draußen in derNatur. Bereichern Sie Ihren Speiseplan mit wohlschmeckenden Kräutern, Blüten und Früchten, genießen Sie ihr würziges Aroma und nutzen Sie die wertvollen Heilkräfte für Ihre Gesundheit ganz umsonst und direkt aus der Natur. Aus dem Inhalt: Ernten: Sammeln, Pflücken, Schneiden Die Ernte frisch zubereitet Färben mit Wildpflanzen Inhaltsstoffe der Wildpflanzen Verwendungsbereiche der Wildpflanzen Erntekalender



