Knihobot

Jiří Marhold

    16. srpen 1932
    Pivrncova sexy kuchařka aneb proč Krkonošáci nevymřeli
    Domácí výroba vín a likérů
    Lovecká kuchařka aneb Zvěřina a ryby nejen na talíři
    Tajemství židovské kuchyně, aneb, 270 tradičních židovských receptů
    Světová kuchyně
    Krkonošská kuchařka
    • Krkonošská kuchařka

      • 430 stránek
      • 16 hodin čtení
      4,7(33)Ohodnotit

      Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. -- 1. vydání.

      Krkonošská kuchařka
    • Tato pozoruhodná kuchařka má za cíl zmapovat tradiční pokrmy z celého světa, včetně české kuchyně. Přináší čtenáři nejen návody na přípravu jídel, ale informuje též, se kterými pokrmy se člověk setká při cestách do zahraničí i po vlastech českých, způsobu jejich konzumace, poučení o nápojích, které se k daným pokrmům mají podávat a mnoho dalších zajímavých rad a informací. Kniha je vybavena přehledným rejstříkem, aby bylo snadné hledání pokrmů jak abecedně, tak podle jednotlivých států. Recepty jsou doprovázeny barevnými fotografiemi.

      Světová kuchyně
    • Pohled do židovské kuchyně, recepty jsou orientační bez uvedení váhy. Kuchařka obsahuje předkrmy, polévky, zavářky a vložky do polévek, ryby, drůbež, maso hovězí , telecí a skopové, zvěřina, bezmasá jídla, zelenina, ovoce, luštěniny, houby, moučníky, dezerty a nápoje . Na konci knihy slovník méně známých názvů.

      Tajemství židovské kuchyně, aneb, 270 tradičních židovských receptů
    • Obliba myslivosti a rybářství stále stoupá. Jít na lov anebo posedět u řeky s prutem v ruce dávno není jen exkluzivní kratochvíle hrstky vyvolených. Připravit srnčí na smetaně anebo nadívanou štiku může dnes prakticky kdokoli. A pokud nikdo z rodiny nerybaří, ani se nestal vášnivým lovcem, stačí zajít do obchodu. Lovecká kuchařka je tedy určena všem, kteří chtějí zpestřit svůj jídelníček a obohatit ho o zajímavé, chuťově výrazné – i když ryze české – speciality. Ať jde o jelena, srnce, bažanta nebo zajíce, či snad o kapra, štiku, úhoře nebo candáta, obsah této publikace tvoří osvědčené recepty, v mnoha případech modelové, jež lze připravit výhradně ze zdrojů českému lovci, rybáři či konzumentovi dostupných.

      Lovecká kuchařka aneb Zvěřina a ryby nejen na talíři
    • Obliba myslivosti a rybářství stále stoupá. Jít na lov anebo posedět u řeky s prutem v ruce dávno není jen exkluzivní kratochvíle hrstky vyvolených. Připravit srnčí na smetaně anebo nadívanou štiku může dnes prakticky kdokoli. A pokud nikdo z rodiny nerybaří, ani se nestal vášnivým lovcem, stačí zajít do obchodu. Lovecká kuchařka je tedy určena všem, kteří chtějí zpestřit svůj jídelníček a obohatit ho o zajímavé, chuťově výrazné – i když ryze české – speciality. Ať jde o jelena, srnce, bažanta nebo zajíce, či snad o kapra, štiku, úhoře nebo candáta, obsah této publikace tvoří osvědčené recepty, v mnoha případech modelové, jež lze připravit výhradně ze zdrojů českému lovci, rybáři či konzumentovi dostupných.

      Lovecká kuchařka
    • Pivní kuchařka

      • 182 stránek
      • 7 hodin čtení
      4,0(2)Ohodnotit

      V této knize je soustředěno na 250 receptů,kde důležitou ingrediencí je právě pivo.Recepty na přípravu jídel všedních i svátečních,omáček a bezmasých pokrmů.Nechybí návody na jednoduché chuťovky podávané k pivu

      Pivní kuchařka