Libor Ševčík Pořadí knih







- 2007
- 2003
Hledání pravdy o víně. Sommelierství. Umění podávat víno
- 138 stránek
- 5 hodin čtení
Sommelierství je nejvyšší stupeň prezentace vína. Tato kniha se věnuje historii tohoto oboru a přináší rovněž informace o národní a světové organizaci sommelierů. Názorně představuje umění degustace, komunikace, servisu a společenského vystupování při prezentaci vína.
- 2002
Hledání pravdy o víně 3 díly
- 3 svazky
Sommelierství je nejvyšší stupeň prezentace vína. Tato kniha se věnuje historii tohoto oboru a přináší rovněž informace o národní a světové organizaci sommelierů. Názorně představuje umění degustace, komunikace, servisu a společenského vystupování při prezentaci vína.
- 2001
Víno a jídlo : hledání pravdy o víně
- 124 stránek
- 5 hodin čtení
Cílem publikace není předložit veřejnosti odborné knihy, ale pokusit se přinést přehlednou čtivou formou maximum informací o víně. Snahou autora není poučovat profesionály, ale udělat z laiků lidi poučené. Kniha obsahuje kapitoly o odrůdách, výrobě a zrání vína, o velkých a slavných světových výrobcích i o našich předních pěstitelích. Pozornost je věnována i nemocím a nedostatkům vína. Autor se zabývá i vinařským zeměpisem Evropy a zbytku světa. V neposlední řadě se pak zmiňuje o degustaci, způsobech hodnocení vína, názvosloví, čtení etikety, servírování i o přípravě pokrmů s vínem.
- 2000
Šumivá vína a brandy: Hledání pravdy o víně
- 168 stránek
- 6 hodin čtení
Po úspěšném vydání knih Bílá vína a Červená vína pokračuje Libor Ševčík ve svém Hledání pravdy o víně dílem třetím věnovaným vínům šumivým, speciálním a vinným destilátům. Světem příjemných bublinek provede čtenáře zkušený novinář a publicista s kterým se dostaneme až k prapůvodu oblíbeného Šampaňského v klášterních sklepeních v Champagni. Kniha obsahuje tajemství technologie výroby nejlepších fortifikovaných vín i vinných destilátů. Čtenáři nezůstane ani utajen prazáklad nejjemnějších francouzských koňaků. Paleta vůní, chutí a radostných požitků tak v třetím dílu volné série Hledání pravdy o víně dostává nové netušené, zářivé a svůdné barvy.
- 1999
Kniha obsahuje kapitoly o odrůdách, výrobě a zrání vína, o velkých a slavných světových výrobcích i o našich předních pěstitelích. Pozornost je věnována i nemocím a nedostatkům vína. Autor se zabývá i vinařským zeměpisem Evropy a zbytku světa. V neposlední řadě se pak zmiňuje o degustaci, způsobech hodnocení vína, názvosloví, čtení etikety, servírování i o přípravě pokrmů s vínem.
- 1999
Bílá vína: Hledání pravdy o víně
- 148 stránek
- 6 hodin čtení
Kniha obsahuje kapitoly o odrůdách, výrobě a zrání vína, o velkých a slavných světových výrobcích i o našich předních pěstitelích. Pozornost je věnována i nemocím a nedostatkům vína. Autor se zabývá i vinařským zeměpisem Evropy a zbytku světa. V neposlední řadě se pak zmiňuje o degustaci, způsobech hodnocení vína, názvosloví, čtení etikety, servírování i o přípravě pokrmů s vínem.
- 1999
Červená vína. Hledání pravdy o víně
- 134 stránek
- 5 hodin čtení
Autor pokračuje v přibližování rozmanitého a nádherného světa vín. Vybírá a čtivou a přehlednou formou zkušeným i začínajícím milovníkům vína přibližuje nepřeberné bohatství odrůd, značek, výrobců, zeměpisných zvláštností a technologických fines. V knize najdete velká červená vína velkých a slavných světových výrobců i srovnání s našimi předními pěstiteli a výrobci. Kniha přináší i souhrn nejnovějších vědeckých bádání dokazujících, že mírné pití červeného vína je zdraví prospěšné. Podává výklad o tom, kdy, jak a k čemu víno servírovat a přináší také zajímavé kuchařské recepty používající víno jako surovinu k přípravě vynikajících pokrmů. Stejně jako v již vydané knize o bílých vínech, nehledá autor pravdu ve víně, ale snaží se dopátrat pravdy o víně.

