Knihobot

Petr Havlíček

    Jídlo jako životní styl II.
    Superjídelníček
    Hravě a zdravě!. Aneb, Česká klasika ve zdravém kabátku
    Tík a Žík, hají kamarádi
    Super jídlo podle Petra Havlíčka. Kuchařka pro zdravý životní styl
    Černý a červený seznam cévnatých rostlin České republiky
    • 2023

      Interaktivní mluvicí kniha Putování magickou Prahou a mapa Prahy z edice Kouzelné čtení zabaví všechny zvídavé děti. Alchymista a kočka Anežka přicestují z dob dávno minulých. Díky lektvaru času se při jejich putování Prahou objevují postavy z pověstí a z historie . Pronásleduje je duch ohně Plamínek , a proto se Alchymista rozhodne ukrýt Kámen mudrců . Vydejte se na procházku Prahou po stopách Alchymisty a pomocí mapy najděte Kámen mudrců, který má tajemnou moc a umožní slyšet neslyšené.Po nalezení Kamene mudrců se vám odemknou nové příběhy v knize. Součástí knihy je i interaktivní mluvicí mapa Prahy , ve které je vyznačená cesta k ukrytému kameni. Děti tak mohou skutečně putovat Prahou, luštit hádanky a hledat, kam Alchymista Kámen mudrců ukryl.

      Putování magickou Prahou: interaktivní mluvicí kniha a mapa
    • 2020

      Tík a Žík, hají kamarádi

      • 64 stránek
      • 3 hodiny čtení
      4,7(3)Ohodnotit

      Tík a Žík jsou hají kamarádi. Co to znamená? Jsou to speciální plyšáci, kteří dětem pomáhají ohlídat klidný spánek. Žík je přitom sám bojísek, ale díky Tíkovi vždycky všechno zvládne a sám se naučí spoustu věcí. Jaké? Třeba bojovat se strachem, nedávat na první dojem, nepoddávat se snění, nebo dokonce proč je dobré mít ve skříni poníka i s pastvinou.

      Tík a Žík, hají kamarádi
    • 2017

      Jde to i bez mléka a vajec

      • 144 stránek
      • 6 hodin čtení
      2,7(3)Ohodnotit

      Druhý díl knihy Jde to i bez mléka a bez vajec volně navazuje na první Jde to i bez pšenice. I tentokráte se výživový specialista Petr Havlíček a šefredaktorka Diety Petra Lamschová zaměří na zdravý životní styl a zdravé jídlo. A jak bylo řečeno v názvu, konkrétna na jídelníček bez mléka a bez vajec. Alergií či potravinovou intolerancí na mléko a mléčné potraviny trpí v dnešní době značná část populace. Proč? Co za tím stojí? A proč se k této skupině přidává také alergie a potravinová intolerance na vejce? To vše zjistíte v nové knize v otázkách a odpovědích na toto téma. A inspirací vám budiž také spousta nových a zajímavých receptů, ve kterých zjistíte, jak se s tímto problémem ohledně vynechání kravského mléka a vajec z jídelníčku vypořádat.

      Jde to i bez mléka a vajec
    • 2017

      Hledáte nové, zdravé a dobré recepty? Nevíte si rady s tím, jak je začlenit do svého jídelníčku? Máme pro vás kuchařku zdravého životního stylu, kterou pro vás připravili výživový specialista Petr Havlíček a šéfredaktorka Diety Petra Lamschová. V Super jídle najdete víc než 60 super skvělých a rychlých receptů, ale také 7 týdnů ukázkových jídelníčků. To vše doplněno o rady a tipy, ale také velký rozhovor s Petrem Havlíčkem o nových trendech ve zdravém jídle.

      Super jídlo podle Petra Havlíčka. Kuchařka pro zdravý životní styl
    • 2016

      Rozhodli jste se, že místo diet vsadíte raději na zdravý životní styl? Už jste se začali orientovat ve zdravých potravinách a jakžtakž zvládáte nakupovat, ale pořád sklouzáváte ke stereotypům? Pak právě pro vás je určena nová kniha Petra Havlíčka a Petry Lamschové, která vás provede zdravým jídelníčkem od snídaně po večeři. Ale hlavně vás naučí připravovat si různá zdravá jídla, která vám budou chutnat, ale tak, abyste neskončili u kaše ke snídani a salátu k obědu. A jaký by vlastně měl být poctivý obědový salát? Proč i k večeři bychom měli mít přílohu? A můžeme si dát ovoce ke svačině i odpoledne, když na ně máme chuť? Prokousejte se zdravým jídelníčkem tak, aby vám chutnal. V naší knize najdete inspiraci minimálně na tři měsíce.

      Superjídelníček. II
    • 2016

      Brand new: Nová podoba značek

      • 200 stránek
      • 7 hodin čtení
      2,8(5)Ohodnotit

      Jaká je budoucnost značek a brandingu? Znamená globalizace, že různorodost a jedinečnost budou působením obřích nadnárodních společností postupně vymazány ze světa? Začnou se snad všechna místa na naší planetě podobat jedno druhému jako vejce vejci? Fascinující kniha Wallyho Olinse se zabývá všemi podstatnými aspekty světa brandingu. Se svým typickým pronikavým stylem analyzuje problémy, kterým dnes čelí firmy, kritizuje jejich chybné kroky, a chválí ty, které podle všeho efektivně budují a vedou značky v našem novém světě. Zároveň se zamýšlí nad budoucností brandingu. Tato kniha je nepostradatelná pro každého, kdo se zajímá o marketing, obchod nebo současnou kulturu.

      Brand new: Nová podoba značek
    • 2015

      Autorská dvojice Petra Lamschová a Petr Havlíček přichází s novou řadou lifestylových kuchařek. Opět půjde o zdravé jídlo a spoustu zodpovězených otázek, tipů a rad, ale také tabu. První díl se bude točit okolo pšenice. Je to jen móda, nebo nutnost současné doby? Musíme ze svého jídelníčku vyloučit pšenici (tedy lepek), aby nám bylo lépe? Zhubneme? Budeme mít více energie? Na tyto a další otázky opět odpoví výživový poradce Petr Havlíček a společně s Petrou Lamschovou přidají také spoustu kvalitních, zajímavých, jednoduchých a hlavně rychlých receptů, které vám budou chutnat. Jednoduše: Jde to i bez pšenice!

      Jde to i bez pšenice
    • 2014

      Jídlo jako životní styl III.

      • 200 stránek
      • 7 hodin čtení
      3,1(9)Ohodnotit

      To už si nikdy opravdu nepochutnám? To je otázka všech, kteří chtějí zhubnout nebo přemýšlí o tom, že se začnou držet pravidel zdravého životního stylu. Jak to tedy s tím jídlem doopravdy je a proč bychom se ho neměli bát? Věděli jste, že i když si dáte jednou za čas smažený řízek, tak se vaše ručička nemusí pohnout směrem vzhůru? Společně s Petrem Havlíčkem jsme se tentokráte zamysleli nad tím, jak to udělat, aby pro vás jídlo bylo příjemnou záležitostí, abyste se ho nebáli a naopak si opravdu pochutnali. V naší knize najdete tipy jak si jídlo užít, jak si vybírat laskominy v obchodě, jak si užít atmosféru vaření a pak hlavně jak si opravdu pochutnat. Přejeme vám dobrou chuť.

      Jídlo jako životní styl III.