Apricots on the Nile
- 192 stránek
- 7 hodin čtení
With the help of some mouth-watering recipes, this memoir guides us through a Cairo upbringing, and a Parisian adolesence.
Colette S. Palacci Rossant se ponořila do světa chutí prostřednictvím svých vzpomínek na dětství, kdy se její kulinářské dobrodružství odehrávalo v luxusním prostředí Káhiry, kde byla obklopena rodinou a kuchaři. Po návratu do Paříže prohloubila své porozumění francouzské kuchyni a posléze obohatila americkou kulinářskou scénu. Její vášeň pro jídlo ji přivedla k založení dětské kuchařské školy, která se transformovala v televizní pořad a inspirovala sérii sedmi kuchařek. V průběhu své kariéry se stala respektovanou food kritičkou a redaktorkou, přispívala do významných časopisů a dokonce se podílela na provozu restaurací. Její práce, oslavující bohatství a rozmanitost kuchyně, si získala uznání v podobě prestižních ocenění.


With the help of some mouth-watering recipes, this memoir guides us through a Cairo upbringing, and a Parisian adolesence.
Colette Rossant erlebte ihre turbulente Kindheit in der wohlhabenden Familie ihres Vaters in Kairo, wo sie bei ihren jüdischen Großeltern in einer Belle-Epoque-Villa am Nil aufwuchs. Ein Buch wie ein orientalisches Festmahl - farbenfroh, würzig und sinnlich.