Knihobot

Colette Rossant

    Colette S. Palacci Rossant se ponořila do světa chutí prostřednictvím svých vzpomínek na dětství, kdy se její kulinářské dobrodružství odehrávalo v luxusním prostředí Káhiry, kde byla obklopena rodinou a kuchaři. Po návratu do Paříže prohloubila své porozumění francouzské kuchyni a posléze obohatila americkou kulinářskou scénu. Její vášeň pro jídlo ji přivedla k založení dětské kuchařské školy, která se transformovala v televizní pořad a inspirovala sérii sedmi kuchařek. V průběhu své kariéry se stala respektovanou food kritičkou a redaktorkou, přispívala do významných časopisů a dokonce se podílela na provozu restaurací. Její práce, oslavující bohatství a rozmanitost kuchyně, si získala uznání v podobě prestižních ocenění.

    Mein Kairo
    Apricots on the Nile
    Return to Paris
    • Return to Paris

      • 256 stránek
      • 9 hodin čtení
      3,8(21)Ohodnotit

      It is 1947 and Paris is recovering from the war. As soon as Colette's family arrive from Cairo, her mother abandons her yet again. Terribly homesick, Colette finds solace in the kitchen with the cook Georgette, and discovers a love for French food. And it is through food that Colette finds happiness in Paris.

      Return to Paris
    • Apricots on the Nile

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení
      3,7(59)Ohodnotit

      With the help of some mouth-watering recipes, this memoir guides us through a Cairo upbringing, and a Parisian adolesence.

      Apricots on the Nile
    • Colette Rossant erlebte ihre turbulente Kindheit in der wohlhabenden Familie ihres Vaters in Kairo, wo sie bei ihren jüdischen Großeltern in einer Belle-Epoque-Villa am Nil aufwuchs. Ein Buch wie ein orientalisches Festmahl - farbenfroh, würzig und sinnlich.

      Mein Kairo