Kuchařka. Nejlepší recepty
- 390 stránek
- 14 hodin čtení
Tato kniha přináší 2850 receptů pro přípravu nejrůznějších pokrmů-od předkrmů, studené kuchyně, přes polévky, speciality teplé kuchyně, až po moučníky, nápoje či rady pro konzervování. 2. vydání
Tato kniha přináší 2850 receptů pro přípravu nejrůznějších pokrmů-od předkrmů, studené kuchyně, přes polévky, speciality teplé kuchyně, až po moučníky, nápoje či rady pro konzervování. 2. vydání
Kniha plná receptů na moučníky od zkušené cukrářky. Kuchařka obsahuje v současné době nejoblíbenější recepty na přípravu moučníků. Jsou to přesně ty recepty, které kolují z rodiny do rodiny, které se opisují do ohmataných sešitů a se kterými máme vždy největší úspěch jak u členů naší rodiny, tak i u přátel.
Tato kniha přináší 2 850 receptů pro přípravu nejrůznějších pokrmů - od předkrmů, studené kuchyně, přes polévky, speciality teplé kuchyně, až po moučníky, nápoje, či rady pro konzervování. V této knize najdete výběr toho nejlepšího, co v dlouhé řadě kuchařek vydaných nakladatelstvím DONA vyšlo. Vznikl tak originální a zcela původní soubor…
Slabikář navazuje na práci s Živou abecedou. Různými úkoly je podporován rozvoj smyslů potřebných ke čtení a vlastní výuka čtení pokračuje osvojováním si dalších písmen a čtením slov různé obtížnosti sestavených do metodické řady. Slova jsou spojována do vět, věty do přiměřeně dlouhých textů. Slabikář obsahuje základní učivo a prvky rozšiřujícího učiva (cvičení označená hvězdičkou, předčítání říkanek, vyhledávání dalších informací k textu). Texty a jednotlivá cvičení pomáhají rozvíjet slovní zásobu, řeč a výslovnost, komunikaci, napomáhají rozvoji čtení s porozuměním, fantazie, rozvoji mezilidských vztahů a vztahu k přírodě. Ve Slabikáři jsou uplatněny také prvky kritického myšlení (co o daném tématu už víme), globálního čtení (neznámé slovo je podpořeno obrázkem) či projektového vyučování (některé stránky jsou tematicky propojeny, podpořeny doplněním o mezipředmětové vztahy). Jednotlivé činnosti umožňují zapojení všech žáků do výuky. Slabikář je ukončen literární částí, kde děti mohou využít všeho, čemu se za celý školní rok naučily, je motivací k samostatnému čtení prvních knih.
Domácí cukroví je domácí cukroví. Jen my sami víme, jaké suroviny jsme při jeho přípravě použili, není nad cukroví upečené z kvalitního čerstvého másla, slepené či ozdobené chutnou domácí marmeládou, s krémy připravenými podle tradičních předpisů. Publikace obsahuje léty vyzkoušené recepty na pečení domácího cukroví, včetně rad a námětů ke zdobení. Velká část receptů je doplněna barevnými fotografiemi.
Kuchařka obsahuje na 230 receptů, od těch nejzákladnějších po složitější.
Remosku používaly už naše babičky, a co v ní upekly za dobroty... I v důsledku zdražování energií dnes prožívá remoska renezanci, uvádí se, že oproti klasické troubě má čtvrtinovou spotřebu elektrické energie. Nejen proto remoska začíná být v našich domácnostech čím dál více oblíbená. Můžeme v ní připravit pokrm pro celou rodinu v jedné nádobě, bez zbytečného nepořádku a mnohdy chutněji, než v klasické troubě. A je to praktický pomocník nejen do domácnosti, ale i na chatu, chalupu a všude tam, kde nemáme klasickou troubu.
Polévky pro každý den a pro každou příležitost. Kuchařka obsahuje pestrý výběr polévek masových, zeleninových, houbových, luštěninových, sýrových aj. ze snadno dostupných surovin. U každého receptu je navíc uvedeno několik variant a můžete si tak uvařit polévku pokaždé jinak, podle své chuti i podle surovin, které máte zrovna doma. Každý recept je doplněn barevnou fotografií a užitečnými radami, aby byl výsledek vaření co nejlepší.
Tato kuchařka má být inspirací pro všechny, kdo chtějí vařit s fantazií a při přípravě se neomezovat jenom na klasické pečené kuře s bramborem. Najdete zde pestrý soubor receptů, které vycházejí z dostupných surovin, většinou i z požadavku na rychlou přípravu a v současné době patří k nejoblíbenějším.
Prospěšnost medu pro lidské zdraví stejně jako jeho účinky jsou známé již po staletí. Kniha přináší mnoho zajímavých receptů na jeho využití v běžném jídelníčku.