Osmé vydání prestižní publikace „Nejlepší vína České republiky – Průvodce 2021–2022“. Vše, co potřebujete vědět o českých a moravských vinařských podoblastech, vínech a vinařích přehlednou a atraktivní formou. Výběr nejlepších tuzemských vín a vinařů pro rok 2021/2022. V letošním vydání najdete celkem 909 doporučených vín od 154 vinařství. Tato úspěšná publikace se každý rok stává napjatě očekávaným cenným zdrojem objektivních a nezávislých informací pro milovníky vín i profesionály. Projekt je zaštítěn špičkovými a mezinárodně respektovanými odborníky. Nepostradatelný zdroj aktuálních tipů na vynikající vína, která lze od tuzemských vinařů koupit i rádce na cesty do vinařských oblastí a za samotnými vinaři. Neomylně pomůže i při výběru vína v restauracích, vinotékách či na regálech supermarketů.
Ivo Dvořák Pořadí knih






- 2021
- 2020
Degustační příručka, aneb, Jak přijít vínu na jméno
- 84 stránek
- 3 hodiny čtení
Příručka poskytuje orientaci v pojmech degustace vína a vinařství a dělí se na oddíly - první se týká vzhledu vína, druhý druhu vůní a aroma chuti, třetí chuti vína a čtvrtý jeho charakteru.
- 2020
Nejlepší vína České republiky – Průvodce 2020-2021
- 276 stránek
- 10 hodin čtení
Vše, co potřebujete vědět o českých a moravských vinařských podoblastech, vínech a vinařích přehlednou a atraktivní formou. Výběr nejlepších tuzemských vín a vinařů pro rok 2020/2021.
- 2016
Průvodce nejlepšími víny České republiky 2016-2017
- 254 stránek
- 9 hodin čtení
Průvodce nejlepšími víny ČR 2016 – 2017 je aktuálním a nezávislým přehledem nejlepších vín v České republice. V jeho třetím vydání najdete přes 860 vín od více jak 150 vinařů. Publikace je určena pro všechny milovníky vína a zároveň slouží jako nezbytný zdroj informací pro profesionály v tomto oboru.
- 2003
Hledání pravdy o víně. Sommelierství. Umění podávat víno
- 138 stránek
- 5 hodin čtení
Sommelierství je nejvyšší stupeň prezentace vína. Tato kniha se věnuje historii tohoto oboru a přináší rovněž informace o národní a světové organizaci sommelierů. Názorně představuje umění degustace, komunikace, servisu a společenského vystupování při prezentaci vína.
- 2001
Sommelier, povolání budoucnosti : postupy pro profesionální sommeliery
- 111 stránek
- 4 hodiny čtení
