Oblíbený TV seriál v knižní podobě! Oskar a jeho ohniví dračí kamarádi vás naučí, jak jednoduše vařit z různých surovin. Kdo jí kuskus s ořechy, nemá čas na neplechy Fazole jsou luštěniny, chutnají jak laskominy Krůta, indián mezi ptáky Batát není brambory, i když se jí podobá Jak uvařit palačinky, lepší nežli od maminky S medovými perníky překvapíme čertíky ... a další zajímavé, přesto jednoduché recepty!
Kamila Teslíková Knihy







U6. Úžasný svět techniky. Jak funguje svět
- 120 stránek
- 5 hodin čtení
Pokračování bestselleru z roku 2015 !!! Oblíbená televizní soutěž plná pokusů a zážitků, ve které si soutěžící vyzkouší fyzikální zákony na vlastní kůži, je tu opět pro vás i na knižních stránkách! „Ligu výjimečných mozků" pro zvídavé založil a buduje geniální pan Továrník za asistence svého pomocníka Ducháčka a robota Adveeho a i vy se můžete stát jejími členy! Poznáte přitom, jak funguje svět..
Draci v hrnci chrlí nové nápady
- 88 stránek
- 4 hodiny čtení
Draci v hrnci pro vás mají nové nápady, recepty, příběhy a kreslené vtípky! Oskar a jeho dračí kamarádi vás pobaví i poučí – a naučí jak připravit další zajímavé a jednoduché pokrmy, jako třeba polentu nebo netradiční menu z červené řepy, pomerančů, krup, tvarohu či třeba z tuňáka.
U6. Úžasný svět techniky
- 120 stránek
- 5 hodin čtení
Bludiště, rébusy a další hravé úkoly a testíky jsou určeny nejen fanouškům napínavé televizní soutěže „Bludiště“, ale i všem dětem, které se nerady nudí.
U6 : úžasný svět vědy
- 120 stránek
- 5 hodin čtení
Mozky do pozoru! Vítejte v úžasném světě vědy! Robot Advee, povýšený pan Továrník a jeho nešikovný asistent Ducháček provedou zvídavé čtenáře tentokrát úžasným světem vědy a ukážou, že i věda je vlastně ohromné dobrodružství a taky skutečná zábava. Knížka vznikla podle oblíbeného televizního cyklu České televize a navazuje na řadu knih "U6 Úžasný svět techniky". Poslouží též jako osvěžující pomůcka a inspirace pro školní vyučování. TOVÁRNA U6 V OSTRAVĚ VÍTKOVICÍCH, TECHMÁNIE V PLZNI, IQLANDIE V LIBERCI, PEVNOST POZNÁNÍ V OLOMOUCI, VIDA! V BRNĚ.
Báječný pokrm v nás většinou vzbudí snahu pídit se po receptu, vyzkoušet jej a mít stejný nebo ještě větší úspěch, proto i tato kniha obsahuje zajímavé a neobvyklé přípravy pokrmů. Především tu však najdete sdělení, která byste marně hledali v běžných souborech receptů nebo na obvyklých jídelních lístcích. V lístku zde předloženém můžete listovat jako v knihovně bohatě vybavené encyklopedickou literaturou, zodpovědět si nejrůznější otázky. Jako předkrm jsou nabízeny zajímavosti z historie, hlavní chod shrnuje důležité údaje k danému tématu, dezert se podává v podobě vědomostního kvízu. Nejsou opomenuty nápoje, které potěší, například pivo nebo víno. Dostanete odpověď na otázku, jak mohou pomoci jablka při nachlazení, alergiích, vysokém tlaku, artritidě. Luštěniny opravdu nejen přispívají k dobré náladě, ale dovedou chránit před zhoubným růstem buněk. A proč vlastně naše tělo miluje med? Čím vším jsou nám prospěšné olivy? Jaké jsou nejvhodnější doplňky rýžových pokrmů?... Jídelníček je seřazen abecedně, zaznamenává současnost i minulost, často pozoruhodnou. Víte, že cibule se pěstovala před pěti tisíci lety v Mezopotámii, hrušky znali už Etruskové, za svou dlouhověkost prý starozákonní Abrahám vděčil jogurtu, nebo že první zchlazené nápoje se zřejmě objevily na hostinách římského císaře Nra, který pro led k jejich přípravě vysílal do hor své otroky?
Draci v hrnci slaví Vánoce
- 88 stránek
- 4 hodiny čtení
Oskara a jeho dračí kamarády znáte z oblíbeného televizního seriálu a vězte, nevězte i Draci v hrnci slaví Vánoce! V jejich nejnovější knížce najdete sváteční, avšak jednoduché a nápadité recepty, které zvládne úplně každý a samozřejmě spoustu tipů a nápadů – nejen pro štědrovečerní stůl, ale též pro dny adventní, mikulášskou nadílku, Boží hod vánoční či Nový rok. Formou veselého komiksu se dovíte i zajímavosti o vánoční tradici v Čechách i v cizině. Kapitoly „Ježíšek kontra Santa“ či „Kapr či losos“ mluví za své… A všechny kuchaře i kuchtíky čeká jako vždy na konci každé kapitoly i pohádkový příběh, tentokrát vskutku sváteční.
Pod pokličkou
- 184 stránek
- 7 hodin čtení
Kniha, která vznikla na motivy úspěšného pořadu České televize "Pod pokličkou". Mottem cyklu a tedy i knihy je: "Do třiceti jíme, abychom žili, a od třiceti žijeme, abychom jedli. " Po pěti letech existence pořadu a více než dvou stech odvysílaných dílech autorka došla k jiné definici: ..Je nutné jist tak, abychom to přežili. " A k tomu Vám užitečnou pomůckou bude právě tato kniha. Dozvíte se zde, které potraviny vašemu tělu prospějí a kterým je lepší se vyhnout obloukem. Výjimečnost této publikace spočívá v tom, že se zabývá potravinami obvyklými pro středoevropskou a speciálně pro českou kuchyni. ... celý text
Aby tělo netrpělo. Je pravda, že nošení brambor v kapse léčí ischias? Že čekanka přináší štěstí v lásce? Nebo že tím skutečným elixírem mládí je obyčejná červená řepa? I na to vám přináší odpověď čtvrtý díl knižní řady Pod pokličkou - tentokrát s podtitulem Aby tělo netrpělo. Kniha si všímá potravin, které našemu organismu prostě svědčí. Mnohé z nich jsou běžnou součástí našeho každodenního jídelníčku a jejich léčivé účinky si možná ani neuvědomujeme, jiné mohou zase působit exoticky a nabízejí inspiraci pro to, jak si jídelníček zajímavě, nevšedně a ještě k tomu zdravě obohatit. To vše autorky servírují a la motto: Co je zdravé, může být skutečně i dobré!


