Podrobná encyklopedie, podávající srozumitelné informace slovem i obrazem, určená především školní mládeži.
Jana Steinerová Knihy






Moře a oceány
- 168 stránek
- 6 hodin čtení
Delfíni, velryby, žraloci, chobotnice, úhoři, karáli, kosatka, medúzy.
Tajemství fyziky
- 128 stránek
- 5 hodin čtení
Encyklopedickou a názornou formou proniknete do tajů hmoty a elektřiny, magnetismu, zvuku, světla, aj. Text je plný obrázků a barevných fotografií ilustrujících daný problém.
Dětská ilustrovaná encyklopedie. Otázky a odpovědi
- 69 stránek
- 3 hodiny čtení
Otázky a odpovědi umožňují více znát a vědět. Přinášejí více než 500 zajímavých hádanek, obrázkových hlavolamů a pozoruhodných otázek a odpovědí. Nabízejí množství barevných fotografií a kreseb doplňujících text. Představují zábavný způsob, jak si ověřit znalosti o lidech,městech, přírodě, historii či vědě.
501 měst, která musíte vidět
- 544 stránek
- 20 hodin čtení
Města slavná, zapomenutá, exotická, krásná, stará, s velkým množstvím památek, s nádhernou přírodou, u moře, uprostřed hor… Paříž, Barcelona, Hamburk, Vídeň, a další stovky měst, která stojí za návštěvu. Kniha plná fotografií provádí po nejkrásnějších městech této planety.Barvitý popis měst, pozoruhodná fakta o jejich vzniku, historii a hlavně o nejdůležitějších památkách.
Co všechno vězí v "obyčejných" bramborách, jak je lze mnohostranně upravit, to předvádějí mistři 5 světových středisk kuchařské školy Le cordon-bleu. Mezi 35 recepty si můžete vybrat rychle připravené přílohy, polévky, nebo jako hlavní chod... Závěrem rady a tipy kolem úpravy brambor.
Snadné těstoviny
- 206 stránek
- 8 hodin čtení
100 nenáročných receptů pro každodenní vaření
Moderní vegetariánská kuchařka
- 304 stránek
- 11 hodin čtení
Tato kniha nabízí zájemcům o vegetariánskou stravu velké množství receptů na předkrmy, polévky, hlavní jídla, zákusky a nápoje. Obsahuje klasické i exotické recepty z celého světa.
Život kolem nás
- 127 stránek
- 5 hodin čtení
Fotokuchařka Asie
- 224 stránek
- 8 hodin čtení
Vařit podle této obrazové kuchařky se spolehlivě naučí během krátké doby i začátečník, inspiraci zde však najdou také zkušení kuchaři. Snímky, které zobrazují jednotlivé kroky postupu, a snadno pochopitelné výstižné návody povedou při přípravě jídel od krájení až po dohotovení. Recepty jsou jasné, přehledné, nádherně ilustrované a připravená jídla budou skutečně asijská. Tak co, máte chuť třeba na polévku miso, grilovaná kachní prsa s jarní cibulkou a sezamem, kuřecí sataj s arašídovou omáčkou, zelené kuřecí karí, taštičky wonton s krabím masem, suši rýži s uzenou makrelou, rýžové nudle s hovězím masem, kokosovou zmrzlinu, mandlové želé s jasmínovým čajem, mango s rýžovými čtverci nebo barmské krupicové řezy?



