Tato kniha s čistě zeleninovými jídly je provoněná kořením a přináší vyladěné recepty a dennodenní inspiraci pro každé roční období. Ať už máte chuť na chřest, lilek nebo dýni, více než 200 lahodných jídel vám představí oblíbenou zeleninu ve zcela novém světle. Zelenina nikdy nechutnala lépe!
Bettina Matthaei Pořadí knih







- 2018
- 2013
Vegetariánská kuchyně pro labužníky
- 200 stránek
- 7 hodin čtení
Více než 150 receptů pro vegetariány a vegany S jednoduchými a zároveň rafinovanými vegetariánskými recepty můžete hýčkat nejen sami sebe, ale také hosty, kteří se rádi vzdají masa, nikoli však gurmánského požitku. Vedle více než 150 receptů - od předkrmů až po dezerty a nápoje -, z nichž je celá řada vhodná i pro vegany, obsahuje tato kniha také návrhy menu pro nejrůznější příležitosti, informace o zvláštním koření a tipy na dokonalé kombinace chutí a vůní.
- 2012
Kuchařka podle jógy: Harmonie pro zdraví i požitek
- 143 stránek
- 6 hodin čtení
Jste klidný typ, který se potřebuje rozhýbat, anebo spíše energetický typ, který hledá uvolnění a zklidnění? Pro oba typy v této knize naleznete úžasně lehké a zdravé recepty, provoněné kořením a lákající exotickými názvy, připravené z běžně dostupných, i když občas netradičních surovin. Českému čtenáři usnadňuje orientaci v těchto přísadách vysvětlující slovník a přehled obchodů, kde se dají sehnat. Vhodně zvolenou stravu doplní a podpoří cvičení jógy, které vám kniha nabízí navíc, opět na míru vašemu typu. A pokud chcete meditovat, pak také pro tyto chvíle vám autorka přichystala několik lahodných pokrmů! Bettina Matthaei je velice kreativní autorka kuchařek, novinářka, grafička a filmařka. Díky její vášni pro kořeněná jídla vznikl nespočet knih, přednášek a workshopů na toto téma. Inspiraci hledá na svých četných cestách v oblastech, odkud pochází nejvíce koření – v Indii, Indonésii, Brazílii, Karibiku, Arábii. Anna Trökes se již od roku 1974 věnuje józe a od roku 1983 ji také vyučuje. Podporuje myšlenku, že úspěchům při cvičení jógy napomáhá i vhodná a kvalitní strava.
- 2007
Rafinované koření
- 64 stránek
- 3 hodiny čtení
Ochucujte rafinovaně! Muškátový oříšek patří k bramborové kaši stejně jako skořice do švestkových povidel… ale proč byste se nemohli vydat při ochucování po nových cestách? S naším výběrem nejkrásnějších receptů pro labužníky to není problém. Ochutnejte teplý okurkový salát s mátovým jogurtem, kuře na muškátu s hrozinkami nebo garnáty s koriandro-kokosovou omáčkou. Neodolatelné jsou i dezerty jemně ochucené šafránem, portským vínem se skořicí nebo šťávou z limetek. Přehledná tabulka o koření a mnohé tipy a triky autorky jsou zárukou, že se vše určitě podaří a že se při vaření budete bavit.