Knihobot

Sylla de Saint Pierre

    Cueilleurs de miel
    Die Wege des Honigs. Über 300 atemberaubend großformatige Fotos zur Honigbiene und zum Honig. Mit Vorworten von Jürgen Tautz und Jean Claude Ameisen
    Cesty medu
    Génius včelstva
    • Génius včelstva

      • 253 stránek
      • 9 hodin čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Popis fungování superorganismu včel z hlediska komunikace, demokracie a rozhodování, v boji proti nemocem nebo predátorům, jejich regulování teploty. Text doplňují unikátní fotografie. Autoři knihy přicházejí s novými úchvatnými fotografiemi pořízenými v srdci včelstva i v laboratoři a stextem mimořádné dokumentární solidnosti, ale i poetiky. Zjistíme, jak super organismus funguje z hlediska komunikace, demokracie a rozhodování, jak bojuje proti nemocem nebo predátorům, jak se včely přizpůsobují, vybírají si matku, k jaké epigenetické proměně může dojít, také o podstatě snubního letu, tichém volání květů, alchymii nektaru, významu vůní a královského parfému, o tom, jak se chuť soli ocitne na konci jejich nohou a jiné zajímavosti. Pochopíme význam plástů pro komunikaci a důležitou roli prázdných buněk, poznáme existenci vnitřní sítě ve včelstvu, neuvěřitelné kognitivní schopnosti včel a jejich paměti. Povinná četba o fascinujícím „géniu včelstva“.

      Génius včelstva
    • Cesty medu

      • 352 stránek
      • 13 hodin čtení

      Eric Tourneret nás zve na cestu po nejúchvatnějších „medových cestách“ po celém světě. Fascinován biologií a budoucností výjimečných přenašeček života, včel, požádal tucet renomovaných vědců, aby osvětlili málo známé aspekty včelí demokracie i nebezpečí, kterým čelí. Fascinující krása snímků a bezprostřednost autorových zážitků z cest činí z této knihy nejpozoruhodnější svědectví, jaké kdy bylo o „dcerách slunce“ vydáno.

      Cesty medu
    • Depuis toujours, l'homme a convoité le miel des abeilles comme un nectar d'exception, une nourriture des dieux, utilisée pour ses multiples propriétés thérapeutiques, pour brasser l'hydromel des fêtes sacrées et profanes, et comme monnaie d'échange. Dans une fresque mondiale, cet ouvrage raconte en neuf histoires étonnantes sur les cinq continents, l'aventure formidable de la relation de l'homme à l'abeille. De la cueillette la plus rudimentaire qui se pratique toujours dans les vallées reculées de l'Himalaya, aux récoltes nocturnes dans la brousse camerounaise, à la pollinisation industrielle des amandiers aux États-Unis, et jusqu'aux toits de Paris, où se développe une apiculture urbaine... Au travers de photographies exceptionnelles, ce livre nous propose de découvrir l'évolution des méthodes d'élevage de l'abeille, les différentes espèces d'abeilles productrices de miel et des récoltes surprenantes, dans une diversité des cultures humaines.

      Cueilleurs de miel