Knihobot

Marie-Pierre Moine

    Die Küche der Provence
    La cuisine-éclair
    Fast Food for Friends
    Mediterranean Cookbook
    Bylinky v kuchyni. Pěstování, skladování, použití
    Provence : Škola provensálské kuchyně
    • 2012

      Pěstování. Skladování. Použití. Chcete se pustit do vaření a chybí vám čerstvé bylinky? Už vás nebaví předražená zeleň ze supermarketu, které v ledničce nevydrží? Pěstování vlastních bylinek zajistí levný a rychle dostupný zdroj čerstvých chutí a vůní pro vaši kuchyni. Ideální návody, jak si vlastní bylinky vypěstovat, jak se o ně starat a jak je sklízet. Vždy po ruce v květináčích nebo v truhlících na parapetu za oknem nebo v záhonu na zahrádce.

      Bylinky v kuchyni. Pěstování, skladování, použití
    • 2009

      Provence : Škola provensálské kuchyně

      • 352 stránek
      • 13 hodin čtení
      4,9(12)Ohodnotit

      Tajemství surovin a receptů jižní Francie. Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.

      Provence : Škola provensálské kuchyně