Knihobot

Claudia Lorenz-Ladener

    Sécher et déshydrater ses aliments
    Milch von Pflanzen aus dem Garten
    Dörren - Aroma pur
    Zahradní pekárny - Návody na stavbu pecí z cihel a hlíny
    Nakládáme zeleninu: Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení
    Sklepy
    • Sklepy

      • 144 stránek
      • 6 hodin čtení
      5,0(3)Ohodnotit

      Chcete skladovat ovoce a zeleninu ekologicky a zachovat jejich vysoké množství vitamínů a živin? Řešením pro vás je přirozeně chladný, samostatně stojící sklep. V této praktické příručce najdete návody na stavbu méně nákladných zahradních sklípků a krechtů až po náročnější stavbu masivních, volně stojících sklepů. Samostatná kapitola je věnována stavbám, které představí přímo jejich stavitelé. Dozvíte se tak, jak lze z teplého sklepa udělat chladný, jak vybudovat kamenný sklípek pod terasou nebo jak je možné postavit přírodní sklep u pasivního domu.

      Sklepy
    • Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení. Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí. Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny. Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě.

      Nakládáme zeleninu: Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení
    • Po krátkém přehledu historických pekařských pecí následují podrobné návody na stavbu od jednoduchých hliněných pícek, hotových za půl dne, až po zděnou pekárnu na úrovni malého stavebního díla počínaje volbou materiálů, přes upozornění na klíčová místa stavby a možné chyby až po postup při uvádění pece do provozu. Kniha přináší praktické zkušenosti autorů a rady týkající se jak svépomocné stavby pece, tak vlastního pečení včetně mnoha zajímavých receptů pro všechny, kteří si chtějí pec na zahradě sami postavit. (návody na stavbu pecí z cihel a hlíny)

      Zahradní pekárny - Návody na stavbu pecí z cihel a hlíny
    • Die uralte Methode des Haltbarmachens von Gemüse, Früchten, Pilzen und Kräutern hat in den letzten Jahren an Beliebtheit gewonnen. Menschen, die ihre Ernte konservieren möchten, um die wertvollen Inhaltsstoffe zu bewahren, sowie jene, die hohe Ansprüche an ihre Lebensmittel stellen, nutzen diese Technik zunehmend. Neben dem traditionellen Haltbarmachen können auch gesunde Snacks wie Brot, Fladen, Kekse, Pizzaböden, Fruchtriegel, Gemüsechips und Obstleder in Rohkostqualität im Dörrgerät, Backofen oder sogar an der Luft hergestellt werden. Trockenfleisch, in Form von Jerkys, wird nicht nur bei Trekkingtouren geschätzt, sondern auch als proteinreicher Snack im Büro oder vor dem Fernseher. Die Autorin erläutert detailliert, worauf beim Dörren zu achten ist, um die Qualität der Lebensmittel zu maximieren, das Aroma zu konzentrieren und ein besonderes Geschmackserlebnis zu schaffen. Mit vielen Fotos und persönlichen Tipps aus eigener Erfahrung bietet sie 120 Rezepte, die es ermöglichen, mit wenigen weiteren Zutaten köstliche und gesunde Vorräte zu kreieren.

      Dörren - Aroma pur
    • Das Buch zeigt, wie man außergewöhnliche Pflanzen wie Amarant, Kichererbsen und Erdmandeln im eigenen Garten oder auf dem Balkon anbauen kann. Es bietet Rezepte zur Herstellung von vegetarischer und veganer Milch aus der eigenen Ernte, und betont die Freude an der Vielfalt und den einfachen Anbau schöner Pflanzen.

      Milch von Pflanzen aus dem Garten
    • Ultra-tendance, les aliments séchés sont de véritables bombes d'énergie. Concentrés de nutriments, ils ont la qualité nutritive des aliments crus. C'est à ce titre la meilleure alternative pour conserver ses fruits, légumes, viandes... Les aliments séchés et déshydratés (légumes, plantes médicinales, aromatiques, champignons mais aussi viandes, soja, seitan) sont faciles à préparer chez soi. Sans conservateurs, adjuvants et colorants, ils entrent dans la catégorie des " super-aliments " locaux. Ce livre concis et très illustré présente toutes les techniques et recettes qui permettent d'obtenir ces aliments, indispensables à une alimentation saine et adaptés à des vies pressées. Fruits secs, desserts, pains, crackers mais aussi cuirs de fruits, chips, sels, soupes instantanées, bouillons, Jerky, épices, etc., l'ouvrage recèle de nombreuses recettes " fast-food " qui s'apportent partout, en ville, à l'école, en randonnée, en camping ou au bureau.

      Sécher et déshydrater ses aliments
    • Comment concevoir et construire une serre solaire ? Comment réaménager, sans se ruiner, une serre standard pour qu'elle ne se réchauffe pas trop en été ni ne se refroidisse trop en hiver ? Ecrit par une architecte, ce livre vous guide depuis la conception de votre projet jusqu'à sa réalisation. Très largement illustré par plus de 100 schémas et de 220 photos, il présente de nombreux exemples de réalisations pas à pas.

      Construire une serre
    • Tous ceux qui font leur jardin sont confrontés chaque année à cette question: comment conserver efficacement ses récoltes pendant l'hiver ? De même, ceux qui achètent de grandes quantités de fruits ou de légumes souhaitent pouvoir les conserver le plus longtemps possible sans perte de qualité. Malheureusement, les caves modernes sont généralement trop chaudes, trop sèches et construites avec des matériaux peu propices à la conservation au frais des aliments. Ce livre décrit en détail, et au moyen de très nombreux exemples pratiques, comment construire ou aménager une cave naturelle (c'est-à- dire contrôler naturellement la température et l'humidité), dans une maison neuve ou ancienne, pour conserver ses fruits et ses légumes, mais aussi son vin. Le livre présente également tous les moyens, pour certains très simples, de conservation au jardin, comme les jauges, les silos et les caves enterrées.

      Construire une cave naturelle