The book is divided into a detailed section by Dr Clare Shaw on diet and cancer and the problems you may face during treatment (such as loss of appetite, nausea, sore mouth, change of taste); recipes to cook during treatment, which are nutritionally beneficial and wholesome enough to keep you strong even if you can't eat too much; and a section of recipes for after treatment aimed at keeping you healthy. These recipes are designed to serve smaller portions and two people as well as families, and there are lots of tips about budgeting, leftovers and freezing. Dr Shaw wants to emphasise that you don't have to cook 'special', separate meals for one, the rest of the family can eat in the same way, saving on time and stress as well as encouraging a healthier diet for all.
Clare Shaw Phd Rd Knihy
Dr. Clare Shaw je průkopnicí v oblasti onkologické výživy, která již více než 20 let zasvětila svou kariéru podpoře lidí s rakovinou. Její zájem o vědu o potravinách, který se zrodil z úspěchů v kuchařských soutěžích v dětství, ji vedl k tomu, že se stala konzultantkou pro dietetiku v onkologii. Shaw hraje klíčovou roli ve vzdělávání zdravotnického personálu o zásadním významu výživy pro pacienty s rakovinou. Její práce, včetně Royal Marsden Cancer Cookbook, pomáhá pacientům během léčby získat potřebné živiny a zároveň si užívat jídlo s blízkými.
