Knihobot

Daniel Diehl

    1. leden 1948
    Nejkrutější metody mučení v dějinách
    Historie kanibalismu aneb Ochutnej svého souseda
    • Lidské maso může být konzumováno z prostého hladu, v době bídy, hladomoru, nemocí či válek, kdy lidem jiná možnost obživy nezůstane. Může ale jít i o akt náboženského či magického významu. Vedle toho může být kanibalismus také prostředkem vyjádření moci v představách psychosexuálního devianta či sociopatického masového vraha. Daniel Diehl a Mark P. Donnelly zkoumali význam pojídání lidského masa a kulturní a antropologické pozadí kanibalismu a kromě toho také pátrali v novodobých dějinách lidstva po jedincích, kteří nechvalně prosluli svými neobvyklými stravovacími návyky – od pololegendární postavy skotského Sawneyho Beana přes Margery Lovettovou (partnerku mnohonásobného vraha Sweeneyho Todda) a její slavné koláče s masovou nádivkou, Eda Geina, jehož děsivé činy inspirovaly Hitchcockovo Psycho a Texaský masakr motorovou pilou, až k nejznámějšímu případu současnosti, případu Armina Meiwese, který svou oběť, ochotnou nechat se sníst, našel na internetu. Kniha (název knihy) není sice příliš vhodným čtivem pro citlivější povahy, nicméně poskytuje bezpochyby zajímavý vhled do temných zákoutí mysli těch, kteří překročili nejpřísnější tabu lidské společnosti, a nepochybně uspokojí všechny čtenáře, kteří lační po pohledu do nejtemnějších hlubin lidské povahy.

      Historie kanibalismu aneb Ochutnej svého souseda
    • 4,5(14)Ohodnotit

      Už odnepaměti lidstvo vynalézá ďábelské prostředky k trestání, mučení a trýznění. Jakkoliv se nám to zdá odporné, tyto tortury byly celá staletí součástí práva. Publikace nás zavede do středověkých kobek, inkvizičních mučíren, ukáže nám veřejné popravy řečené autodafé, odhalí zrůdnost čarodějnických procesů a objasní metody i motivy mučitelů.

      Nejkrutější metody mučení v dějinách