Knihobot

Eric Ripert

    Eric Ripert, uznávaný jako jeden z nejlepších kuchařů na světě, vděčí za svůj úspěch ranému seznámení se dvěma výraznými kuchyněmi: kuchyní jeho rodného města Antibes ve Francii a kuchyní Andorry, kde jako dítě žil. Již v 15 letech opustil domov, aby studoval kulinářské umění, a později zdokonaloval své dovednosti v prestižních pařížských restauracích. Jeho působení v newyorské restauraci Le Bernardin, kde působí od roku 1991, mu zajistilo světové uznání. Pod jeho vedením Le Bernardin opakovaně získala nejvyšší hodnocení od The New York Times, což svědčí o jeho neochvějném závazku k dokonalosti. Ripertova kuchyně je charakteristická inovativním přístupem a neustálou snahou o dokonalost, což z něj činí klíčovou postavu světové gastronomie.

    Seafood Simple: A Cookbook
    32 Yolks
    Le Bernardin Cookbook: Four-Star Simplicity
    Vegetable Simple: A Cookbook