Knihobot

Vilém Vrabec

    8. duben 1901 – 27. leden 1983

    Vilém Vrabec (* 8. dubna 1901 Horní Růžodol – 27. ledna 1983 Praha) byl český kuchař a učitel, autor desítek kuchařských knih v nichž sebral několik tisíc kuchařských receptů. Jeho nejvýznamnějším dílem je Velká kuchařka, do níž shrnul poznatky z předchozích knih. Vyšla v mnoha vydáních a byla přeložena do řady jazyků.

    Vilém Vrabec
    Český kapr v teplé a studené kuchyni
    Velká česká kuchařka
    Moderní studená kuchyně
    Studená kuchyně
    Jihočeská houbařská kuchařka
    Velká kuchařka
    • 2015

      Velká česká kuchařka

      • 672 stránek
      • 24 hodin čtení
      4,7(3)Ohodnotit

      První svazek souborného díla klasika naší národní kuchyně, nejlepšího českého kuchaře a gastronomického pedagoga 20. století Viléma Vrabce zahrnuje texty jeho stěžejního díla věnovaného teplé kuchyni, doplněné o autorovu houbařskou kuchařku a knihu věnovanou českému kapru. Kniha obsahuje množství návodných a doprovodných ilustrací. Téměř 2000 receptů tohoto dílu doplní druhý a třetí svazek věnované studené kuchyni, moučníkům a cukroví i teplým a studeným nápojům, takže vznikne nejrozsáhlejší kuchařská kniha, jaká kdy u nás vyšla.

      Velká česká kuchařka
    • 1980

      Soubor předpisů na úpravu různých salátů, které pro svou biologickou hodnotu zaujímají důležité místo v lidské výživě. Kromě jednoduchých zeleninových, bramborových, luštěninových a houbových salátů přináší i předpisy naspeciální zeleninové, rýžové, vaječné, masité, drůbeží, zvěřinové, rybí, sýrové a ovocné saláty.

      Saláty po celý rok
    • 1979
    • 1977

      V sešitě jsou uvedeny předpisy na typické a u nás oblíbené pokrmy sovětské, polské, bulharské, maďarské, německé a kubánské kuchyně. Předpisy jsou upraveny tak, aby je bylo možno připravit z potravin dostupných na našem trhu.

      Z kuchyně našich přátel
    • 1976

      Z bohaté rakouské a maďarské kuchyně vybral autor několik desítek předpisů na úpravu pokrmů, aby jimi obohatil náš jídelníček. Uvádí předpisy na vývary a polévky, omáčky, jídla z vajec, zeleniny, luštěnin, hub, ryb, masa abrambor i recepty na různé saláty, moučníky, cukroví a nápoje.

      Jak se vaří při Dunaji
    • 1970
    • 1968

      Velká kuchařka

      • 724 stránek
      • 26 hodin čtení
      4,7(108)Ohodnotit

      Kuchař je veřejným ochráncem gastronomické kultury národa.Takovým člověkem byl autor této knihy. V této knize najdete recepty pro všechny roční období. Naleznete v ní úplné základy jednoduše popsané i složitější pokrmy ,pro zkušené kulináře.

      Velká kuchařka
    • 1968

      Přepracované vydání knihy vychází z nejnovějších poznatků vědy o správné výživě a z pokrokové technologie přípravy pokrmů. Kromě nejobsáhlejší části, v níž jsou uvedeny předpisy studených pokrmů jednoduchých i složitějších, přináší podrobnosti o významu studené kuchyně, poučení o výživě a výživné hodnotě potravin, o pravidlech správné výživy i o ozdobách a jejich účelném použití při úpravě pokrmů.

      Moderní studená kuchyně