Atraktivní příručka velmi podrobně a přehledně seznamuje s technikou vázání drobných oděvních doplňků z barevných bavlnek.
Ivana Školníková Knihy






Náramky přátelství. Z barevné příze, kůže i lýka
- 47 stránek
- 2 hodiny čtení
Řekni to náramkem - svým blízkým, přátelům, dětem či sobě pro radost vytvořte veselé, romantické nebo elegantní doplňky. Jsou vždy originální a jedinečné. V knize najdete oblíbené vzory, které ocení především začátečníci. Pokročilí mohou vyzkoušet své umění na náročných dírkovaných, filigránských a rybích motivech. Budete pracovat s kůží, korálky, sponami, dřevem, kamínky i knoflíky. Náramky nejsou nákladné a zvládne je každý!... celý text
Indiánské copánky
- 48 stránek
- 2 hodiny čtení
Návody na zhotovení indiánských copánků či provázků do vlasů.
Patchwork v chalupařském stylu
- 62 stránek
- 3 hodiny čtení
Vzory a návody jak zhotovit textilní kreace technikou patchwork. Vlastní tvorba technikou patchwork začíná výběrem náčiní, nákresem a výběrem vhodných látek a vzoru, podle kterého budeme pracovat. Kniha představuje dvacet textilních vzorů na ložní prádlo, ubrusy, deky, polštáře, chňapky a bryndáčky s popisem postupu práce, schematickým nákresem a doporučeným materiálem.
Nejkrásnější doplňky z provázků. Splétání, tkaní, vázání
- 63 stránek
- 3 hodiny čtení
Pleteme čepice, šály, rukavice. Nápady pro celou rodinu
- 80 stránek
- 3 hodiny čtení
Jakmile uhodí mrazy, přijdou čepice, šály a rukavice určitě vhod. Rádi byste elegantní baret nebo spíše veselou čepici se střapcem? Potřebujete teplou šálu na hory nebo dírkované rukavičky k večerním šatům? Bambulky, proužky, copánky, vázačky, třásně - každý má svůj styl. V této knize najdete zimní doplňky pro celou rodinu.
Houby : určování, sběr, příprava
- 254 stránek
- 9 hodin čtení
Italská kuchyně
- 127 stránek
- 5 hodin čtení
Kuchařka pro všechny milovníky italské kuchyně nám dokáže, že "cucina italiana" nepatří jen do pasty nebo rozmanitých variant pizzy. O mnohotvárnosti italské kuchyně nás přesvědčí přes 70 receptů od antipasty přes saláty, ryby a pokrmy z masa až po typické zákusky. Pochopitelně zde najdeme i recepty na pizzu a pastu a mnoho dalších. Příprava všech pokrmů je snadná a srozumitelně popsaná - uvařeno budete mít velice rychle.
Informace pro začátečníky (nahazování, uzavírání). Základní způsoby pletení (lemy, krajová oka, přidávání, ujímání, dírky, sesazování). Základní modely, střihy a vzory svetrů, ponožek, palčáků, šál, čepic. U každého modelu je vysvětlen postup práce s nákresem, materiálem a fotografií.



