Draws on a distinguished career's worth of experience trying to understand the region to address the fundamental question in Middle East studies: what is the Middle East? This work offers us an alternative view of the region, its historic cosmpolitanism, its religious and cultural diversity, and its rapid adoption of various media cultures.
Sami Zubaida Knihy
Sami Zubaida je emeritní profesor politologie a sociologie. Jeho práce se hluboce ponořuje do náboženství, kultury, politiky a práva Blízkého východu, se zvláštním zaměřením na Egypt, Írán, Irák a Turecko. Další oblastí jeho zájmu je historie a kultura jídla, kde komparativně zkoumá Evropu, Blízký východ a Indii. Jeho dílo zkoumá složité vztahy mezi islámem, státem a společností a nabízí nový pohled na politické myšlení a hnutí v regionu, stejně jako na kulinářské tradice, které formovaly identitu v průběhu staletí.



A Taste of Thyme
- 320 stránek
- 12 hodin čtení
This pioneering book considers the culinary cultures of the Middle East in a variety of contexts. The contributors discuss various aspects of historical and contemporary processes, including likely origins and diffusions on ingredients and dishes, changes in food production and eating habits, contemporary revivals of traditional cooking, literary representations of food and drink, and the class, gender, and communal dimensions to food. Written by scholars from different disciplines, it covers a wide geographical area, from Central Asia to Morocco.