Knihobot

Marcel Ihnačák

    1. leden 1978
    Marcel Ihnačák
    Zdravý rozum je najlepší recept
    Zo srdca Slovensku
    Hostina. Méně je někdy více
    Paulus vs. Ihnačák
    Zelenina, moje láska
    Radost vařit
    • Kniha mladého slovenského kuchaře Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, známého také z pořadu Teleráno, je věnována všem, protože jíst musí každý. Jejich cílem je oslovit hlavně mladé lidi, kteří mají odvahu a chtějí si začít vařit sami. Ve 12 kapitolách, vycházejících z klasických kuchařských knih, je množství receptů - moderních, jednoduchých, ale i složitějších a nápaditých, které využívají nejen obvyklé, ale především netradiční suroviny, jež se čím dál častěji objevují na našem trhu. Knihu doplňuje vyprávění o vaření a o všem, co s vařením souvisí.

      Radost vařit
    • Zelenina, moje láska

      • 248 stránek
      • 9 hodin čtení
      4,0(12)Ohodnotit

      V druhé knize šéfkuchaře Marcela Ihnačáka Zelenina, moje láska se spolu s ním zamilujete do zeleniny. Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější masožravce, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, chřestu, fazolí, rajčat, papriky či dalších druhů zeleniny. Nechybí ani slovenské klasiky jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem. Bonusem jsou 4 kapitoly o ovoci s návody, jak jej připravit nasladko i naslano.

      Zelenina, moje láska
    • Hostina. Méně je někdy více

      • 176 stránek
      • 7 hodin čtení
      3,0(2)Ohodnotit

      Nechte se vtáhnout do kulinářského světa Marcela Ihnačáka a oslavte den skvělým jídlem. Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost, protože méně je někdy více. Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když si je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři." Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty. Příkladem je cizrnová pomazánka s medvědím česnekem, gazpacho s mušlemi, bramborový salát se šunkou a vejci, bylinkové halušky s krůtím masem a rajčaty, kapr s chřestem a čatní z červené cibule, hovězí špízy se sezamem a s mladou zeleninou či tvarohové lívance s creme fraîche a jahodami. Dobrou chuť!

      Hostina. Méně je někdy více
    • Túto knižku môžete čítať dvomi spôsobmi: buď si nalistujete recept, ktorý sa vám zapáčil a začnete podľa neho variť, alebo si môžete len tak pri kávičke čítať a vnárať sa do tajomstiev dvoch kuchárov, ktorým to spolu v kuchyni mimoriadne ladí. Cenné tipy oceníte aj pri varení vašich tradičných jedál. Budete prekvapení, ako málo stačí na oveľa chutnejší výsledok.

      Zdravý rozum je najlepší recept
    • Hostina

      • 176 stránek
      • 7 hodin čtení
      3,0(2)Ohodnotit

      Menej je niekedy viac Šéfkuchár Marcel Ihnačák vás v tejto knihe presvedčí, že hostina nemusí znamenať iba veľkú slávnosť či hody. Dokonalú hostinu si so svojimi blízkymi a priateľmi môžete vychutnať kedykoľvek. Budú ňou aj spoločné raňajky, obed či večera, ak ich pripravíte z kvalitných surovín a s láskou. Kniha ponúka 54 receptov, vďaka ktorým objavíte nové kombinácie chutí. Nechajte sa inšpirovať a pripravte polievky, mäso, zeleninu či dezerty tak, aby ste so svojimi blízkymi zažili skutočnú hostinu.

      Hostina