Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!
Jana Vaňková Knihy






Velká kuchařka Čech a Moravy
- 628 stránek
- 22 hodin čtení
Tato nejobsáhlejší kuchařka od bestsellerového autora Romana Vaňka z Pražského kulinářského institutu představuje vrchol jeho dosavadní tvorby. Poprvé se na ní jako spoluautorka podílí i jeho manželka Jana, která přispívala ke všem jeho předchozím knihám. Kniha obsahuje 431 receptů podrobně popsaných krok za krokem a 762 fotografií, přehledně rozdělených do 23 kapitol. Publikace se skládá ze dvou částí, které odlišuje použitý papír: první nabízí vizuální „fotoprocházku“ po České republice a druhá přináší rozsáhlý soubor receptů. Důkladně popisuje klasická jídla české a moravské kuchyně tak, aby je bez problémů zvládl i úplný začátečník, a zároveň poskytuje inspiraci pro zkušené kuchaře.
Klenoty klasické evropské kuchyně
- 264 stránek
- 10 hodin čtení
Vychází doposud nejobsáhlejší kuchařská kniha autora kuchařských bestsellerů Poklady klasické české kuchyně a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu tentokrát s názvem Klenoty klasické české kuchyně.Kniha svou jednoduchostí a zcela novým konceptem receptů psaných tzv.„ krok za krokem“ nadchne úplné amatéry a díky obrovskému množství informací i profesionální kuchaře. Bezpečně tak zaujme čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně a zásadně přiblíží legendární pokrmy Evropy každému, kdo rád vaří.Stálý tým spolupracovníků Romana Vaňka jakými jsou fotograf Pavel Bílek, šéfkuchař Prakulu Zdeněk Marcín, pekař Martin Hanus, šéfkuchař Jaroslav Zahálka, cukrář Drahomír Peterka, tentokrát posílili šéfkuchaři Jiří Roith, David Hrubý, Tomáš Černý a z Londýna přijal pozvání do týmu šéfkuchař restaurací Gordona Ramseyho Chris Arkadieff. Bezmála 200 receptů, 10 kapitol a téměř 650 barevných fotografií. Ke knize zároveň vychází 90 doplňujících postupových videí v HD kvalitě na samostatných webových stránkách zdarma pro každého.
Jednoduše & Dokonale. Kuře
- 96 stránek
- 4 hodiny čtení
Ve své nové edici Jednoduše a dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk první kuchařskou knihu v pořadí: Jednoduše a dokonale – Kuře. Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory Pražského kulinářského institutu. Kniha obsahuje více než 140 barevných fotografií. Téměř 80 nových, nápaditých receptů připravených z běžně dostupných surovin, kde hlavní roli hraje kuře, je v knize opět zpracováno osvědčeným systémem „krok za krokem“. Svou jednoduchostí kniha zaujme každého milovníka dobrého jídla za rozumnou cenu a zároveň svým tradičním formátem a typickým vzhledem doplní kolekci „bílé řady“ Vaňkových kuchařek mnoha kulinářským sběratelům.
Sladké poklady české a moravské kuchyně
- 176 stránek
- 7 hodin čtení
Sladké POKLADY české a moravské kuchyně jsou výběrem precizního moderně zpracovaného průvodce českou a moravskou sladkou klasikou. Téměř 190 receptů je již tradičně zpracováno detailním a zároveň jednoduchým způsobem tak, aby je bez problémů dokázal připravit i začátečník.
Snadno a rychle 3: Jednoduché recepty pro každý den
- 96 stránek
- 4 hodiny čtení
Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou rozšiřují jejich veleúspěšnou edici kuchařek „Snadno & Rychle“ o nový, dlouho očekávaný 3.díl. Kniha SNADNO & RYCHLE 3 svou jednoduchostí, dostupností použitých surovin a recepty pro každý den popsanými „krok za krokem“ opět zaujme každého milovníka dobrého jídla, a to včetně začátečníků. Pozor! Sběratelé „Vaňkovy bílé řady kuchařek“ jistě ocení další dechberoucí dobrodružství pana Panáčka a jeho rodiny. 96 stran, 133 špičkových fotografií, 103 jednoduchých receptů, se kterými sklidíte úspěch nejen v rodině, ale i u svých přátel.
Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává dlouho očekávanou kuchařku Jednoduše & dokonale – MASO. Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory Pražského kulinářského institutu. V edici Jednoduše & dokonale tato 3. kniha v pořadí skvěle doplní předchozí kuřecí a zeleninovou kuchařku, které patří mezi nejprodávanější tituly na trhu. Hlavní roli v knize hrají tentokrát vepřové a hovězí maso. Recepty jsou podrobně popsány osvědčeným způsobem „krok za krokem“ tak, aby i zdánlivě „složitý“ pokrm uvařil i absolutní začátečník. Svou jednoduchostí a použitím běžně dostupných surovin zaujme kniha každého milovníka dobrého jídla za rozumnou cenu a zároveň svým tradičním formátem a typickým vzhledem doplní kolekci „bílé řady“ Vaňkových kuchařek mnoha kulinářským sběratelům.
Sváteční - spolehlivé recepty, rady a postupy
- 96 stránek
- 4 hodiny čtení
Nová, špičkově zpracovaná kuchařka a nadčasový průvodce pohoštěním českých a moravských domácností. Přes 180 fotografií a ilustrací! Více než 130 receptů. Přehledné postupy psané jednoduchým jazykem, kterému rozumí opravdu každý. Vše doplňují odpovědi na nejčastější otázky kolem pohoštění, na které se lidé ptají. Jak nejlépe uvařit vejce natvrdo? Jak oloupat vejce? Jak uvařit brambory na salát? Jak osolit vodu na vaření brambor a zeleniny? Jak se špikuje maso na svíčkovou? Jak hezky připravím obloženou mísu? Byl by recept na veku? Co upéct sladkého na oslavu? Jak plánovat pohoštění na oslavu? Malá ochutnávka obsahu: Legendy české kuchyně, kterým po generace patří čestné místo na našich svátečních stolech: obložený chlebíček-v hitparádě TOP 16 nejoblíbenějších variant, plněná vejce, šunková rolka v aspiku, hermelínový salát, vajíčková pomazánka, plněné broskve kuřecím, či krevetovým salátem, vaječná tlačenka, bramborový salát v několika skvělých variantách. Nové varianty oblíbených českých jídel. Pečená svíčková na smetaně, vánoční bílá klobása bez mouky, vepřová pečeně se zelím a bramborovými knedlíky, pečená kachna, vánoční a velikonoční nádivka, paštiky, čerstvé klobásky, párty tlačenky, slané pečivo v nových variantách
Ohněm a kouřem voní nová kniha „Grilování, tipy a postupy krok za krokem.“ Za kvalitou tohoto precizního průvodce grilováním stojí oblíbení autoři kuchařských knih, Roman Vaněk a jeho žena Jana. Kuchařka vychází v nové edici „Recepty pro každého“ a standardně obsahuje tipy na grilování a jednoduché recepty, kterých je více než stovka. Nově však přináší odpovědi na nejčastější otázky kolem grilování, na které se lidé ptají. Je lepší gril na dřevěné uhlí nebo na plyn? Jaké je nejlepší koření? Jaké maso je nejlepší na gril? Jaká je nejlepší marináda? Grilovaná zelenina? Vepřová krkovice na grilu? Nevím, jak grilovat burgery, jak nevysušit kuře na grilu… Zkrátka a dobře, k tomu, jak lépe grilovat, stačí tato kniha.
Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „Snadno & rychle“. Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými recepty „krok za krokem“ každého milovníka dobrého jídla. Tentokrát zvláště ty, kteří během týdne nemají příliš času stát u sporáku. Kniha obsahuje 111 rychlých rodinných pokrmů pro všední den připravených z běžně dostupných surovin, řazených v devíti kapitolách, s více než dvěma sty barevnými fotografiemi.



