Poznáváme houby v naší přírodě
- 128 stránek
- 5 hodin čtení
Praktický a kompletní kapesní průvodce k poznávání hub obsahuje popis 170 nejznámějších hub.
Praktický a kompletní kapesní průvodce k poznávání hub obsahuje popis 170 nejznámějších hub.
Pomocí barevného kódu se dokážete v této knize o houbách rychle zorientovat. Díky rozdělení hub do tří skupin dokážete snáze najít správný druh. Při určování hub není rozhodující barva nebo povrch klobouku, nýbrž spodní strana klobouku. Když si houbu prohlédnete zespodu, uvidíte, zda se jedná o houbu rourkatou, nebo lupenatou. K lupenatým houbám patří většina druhů; ty si pak můžeme rozdělit do dalších podskupin. Všechny ostatní druhy, které do tohoto schématu nezapadají, jsou zařazeny do třetí skupiny. Objevujte nové zajímavé druhy s naším atlasem.
Či už ste laikom, ktorý zbiera len dva druhy húb, aby sa neotrávil, alebo vášnivým hubárom, ktorý sa zo svojich lesných prechádzok pravidelne vracia s preplnenými košíkmi, nový Atlas húb od Markusa Flücka je určený práve pre vás. Autor vás najskôr prevedie svetom húb – vysvetlí vám, ako huby žijú, ako sa rozmnožujú a odhalí vám aj zaujímavé tajomstvo ich partnerských vzťahov so stromami. Zároveň vám ponúkne rady, ako huby správne zbierať, ale aj tipy na prípravu pochúťok a poradí vám, ako inšpirovať deti k tejto voľnočasovej aktivite. V obsiahlom sprievodcovi nájdete až 270 stredoeurópskych druhov húb, ktoré sa vyskytujú v našich lesoch, lúkach a hájoch. So spoľahlivou identifikáciou vám pritom pomôže jednoduchý identifikačný kľúč, veľkoformátové farebné fotografie a nákres so základnými charakteristikami, vďaka ktorým sa z vás rýchlo stane ostrieľaný hubár! Z nemeckého originálu Welcher Pilz ist das?, vydaného vo vydavateľstve Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG, Stuttgart v roku 2020, preložila Elena Grohová. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – PRÍRODA, v roku 2022.
Mit vielen Tipps fürs Bestimmen und Verwerten und den besten Pilzrezepten
106 Arten einfach und sicher erkennen - In drei Schritten zur richtigen Art
Über 270 Pilzarten Mitteleuropas. Das Standardwerk für Pilzsammler erlaubt schnelle Orientierung.
Das Standardwerk für Pilzsammler ermöglicht schnelle Orientierung durch den praktischen Bestimmungsschlüssel nach Pilzgruppen. Großformatige Farbfotos und Zeichnungen zeigen alle wesentlichen Merkmale und machen sicheres Bestimmen leicht. Wer gezielt nach Delikatessen wie zum Beispiel Morcheln suchen möchte, findet im Extra „Pilze und ihre Baumpartner“ wertvollen Expertenrat. Darüber hinaus gibt der Autor Tipps zur Zubereitung und zeigt, wie man Kinder fürs Sammeln begeistern kann.
Die besten Speisepilze auf einen Blick – mit einer Vielzahl einfacher Rezepte, die den natürlichen Pilzgeschmack richtig zur Geltung kommen lassen! Die meisterhaften Fotos der Pilze und Gerichte sowie die einmaligen Makroaufnahmen verführen zum Sammeln, Kochen und Genießen. Bekannte und weniger bekannte Speisepilze mit Rezepten: Violettgrüner Frauentäubling, Körnchen-Röhrling, Fichten-Steinpilz, Violetter Rötelritterling, Aniszähling, Fichtenreizker/Lachsreizker, Frauentäubling, Habichtspilz, Herbsttrompete, Krause Glucke, Maronenröhrling, Mönchskopf, Parasol, Perlpilz, Pfifferling/Eierschwamm, gelbe Kraterelle, Rotfussröhrling, Semmelstoppelpilz, Spitzmorchel/Gemeine Morchel, Steinpilz, Stockschwämmchen, Trompetenpfifferling Wichtige Giftpilze und ihre Verwechslungsmöglichkeiten Pilze richtig konservieren: Trocknen / In Essig einlegen / In Salz einlegen / Tiefkühlen Sammeltipps