Knihobot

Elizabeth Bard

    Elizabeth Bardová je americká novinářka žijící v Paříži. Její práce se zaměřuje na umění, cestování a digitální kulturu, o čemž psala pro přední světová média. Své postřehy a příběhy přetváří do podmanivých vyprávění. Její psaní vyniká bystrým pozorováním a poutavým stylem.

    Elizabeth Bard
    Picnic in Provence
    Piknik w Prowansji
    Lunch w Paryżu
    Večeře v Paříži
    Piknik v Provence
    Oběd v Paříži
    • Oběd v Paříži

      Milostný příběh s recepty

      3,7(504)Ohodnotit

      Příběhy psané s chutí... Elizabeth usedla v Paříži k obědu se šarmantním Francouzem Gwendalem – a už nikdy se nevrátila domů. Jakmile mladá Američanka ochutnala první sousto pavé au poire ve společnosti Francouze s podivným jménem, rozhodla se hodit všechno za hlavu a začít nový život v nejromantičtějším městě na světě. Elizabeth se přestěhuje do Paříže do Gwendalovy garsonky v „drsné“ čtvrti a je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství. Dospívá k poznání, že francouzská kultura se podobá dobře dozrálému sýru – člověk vidí jen svrchní kůrku, dokud se neprořízne k lahodně pikantnímu vnitřku. Kniha je okořeněná recepty na vybrané lahůdky, jakými jsou letní ratatouille, tatarák z mečouna, kachní prsíčka s ostružinami, jehněčí na pomeranči a badyánu, či čokoládové koláčky.

      Oběd v Paříži
    • Piknik v Provence

      • 376 stránek
      • 14 hodin čtení
      3,5(46)Ohodnotit

      Autorka bestselleru Oběd v Paříži nás zve na další kulinářské a životní dobrodružství. Elizabeth s manželem při romantickém výletu propadli kouzlu Provence, rozhodli se odstěhovat na venkov a otevřít si tam zmrzlinářství. Její druhá autobiografická knížka obsahuje lákavé recepty na jídla jako plněné cuketové květy, fíkový koláč či medovo-tymiánová zmrzlina, ale především vypráví o všem, co se může stát, když se dva lidé z města přestěhují na venkov, když manželé zakládají společný podnik, když se americké děvče učí francouzskému stylu rodičovství a když vášnivá kuchařka objevuje klasickou provensálskou kuchyni. S vtipem, humorem a kopečkem jahodového sorbetu nám Elizabeth připomíná, že život – v kuchyni i mimo ni – je dostaveníčko s neočekávaným.

      Piknik v Provence
    • Večeře v Paříži

      • 256 stránek
      • 9 hodin čtení
      3,3(23)Ohodnotit

      Užívejte si jídlo jako Francouzi! Padesát francouzských tajemství pro radost z jídla a společného stolování Elizabeth Bard vyrostla v New Yorku na instantních omáčkách a rychlém občerstvení. Pak se ale zamilovala do pohledného Francouze a odstěhovala se do Paříže, kde objevila nový svět kulinářských specialit. Naučila se chodit na trh a vařit z čerstvých sezonních potravin. Poznala nové ingredience a rituály a zařadila je do svého života. Při pozorování elegantní a štíhlé tchyně i francouzských přátel pochopila, že to, co Američané chápou jako dodržování diety, je pro Francouze normální způsob stravování. A jedí tak s potěšením, chutí a vkusem. Není důležité, jestli chcete změnit způsob života, nebo jen najít novou inspiraci, Večeře v Paříži do vaší kuchyně i do života přinese především radost.

      Večeře v Paříži
    • Lunch w Paryżu

      • 376 stránek
      • 14 hodin čtení

      Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse - z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej zna się na francuskiej kuchni, tym lepiej rozumie Paryż. Francuska kultura, jak się okazuje, do pewnego stopnia przypomina dojrzały ser - z zewnątrz widać jedynie sztywną otoczkę i dopiero przebijając się przez nią, można dotrzeć do p�łpłynnego, pikantnego wnętrza. Książka, choć doskonale wpisuje się w ramy gatunku reprezentowanego przez 'Rok w Prowansji' czy 'Pod słońcem Toskanii', przynosi coś więcej niż opis blask�w i cieni życia w Paryżu. Jest to bowiem opowieść o zakochiwaniu się, redefiniowaniu słowa 'sukces' i odkrywaniu, co się naprawdę liczy, co to znaczy być szczęśliwym , jak odnaleźć się w małżeństwie i w nowym życiu w obcym kraju.

      Lunch w Paryżu
    • Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża.Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już ?na zawsze?. Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do C�reste, małej wioski w Prowansji.Tam przypadek prowadzi ich do domu, stanowiącego wojenne schronienie słynnego poety. Urzeczeni urokiem staroświeckiego domostwa i związaną z nim historią Elizabeth i Gwendal postanawiają się przeprowadzić ? pakują manatki i wielką brytfannę, przenoszą się na francuską wieś i otwierają własną lodziarnię...

      Piknik w Prowansji
    • Picnic in Provence

      • 384 stránek
      • 14 hodin čtení
      3,9(2578)Ohodnotit

      Escape to Provence this summer with the "brave, funny" sequel to Elizabeth Bard's bestselling Lunch in Paris (Diane Johnson). Ten years ago, New Yorker Elizabeth Bard followed a handsome Frenchman up a spiral staircase to a love nest in the heart of Paris. Now, with a baby on the way, Elizabeth takes another leap of faith with her husband when they move to Provence and open an artisanal ice cream shop. Filled with enticing recipes such as stuffed zucchini flowers, fig tart, and honey-and-thyme ice cream, PICNIC IN PROVENCE is the story of everything that happens after the happily ever after. With wit, humor, and a scoop of wild strawberry sorbet, Bard reminds us that life-in and out of the kitchen-is a rendezvous with the unexpected.

      Picnic in Provence
    • Dinner Chez Moi

      • 194 stránek
      • 7 hodin čtení
      3,9(304)Ohodnotit

      Bard's inspiring cookbook explains how to cultivate French-style eating habits that encourage healthy thinness along with essential joie de vivre. Bard ( Lunch in Paris ), raised in an American home where processed cheese and bottled salad dressing were staples, has the enthusiastic zeal of a convert to her French husband's ways...Sitting down to eat together and not snacking through the day are approachable goals; conquering American portion sizes will be the real French revolution. - Publisher's Weekly

      Dinner Chez Moi