Knihobot

Jane Lawson

    Jane Lawson
    Yoshoku
    Iced
    Cooking Curries
    Shaken
    První letecká válka: srpen 1914 - listopad 1918
    Skvělá chuť... Japonska
    • Další ze série světových kuchařek připravovaných ve spolupráci s TV Paprika. Nyní poznáme tajemství přípravy světoznámě proslulých i lokálních specialit japonské kuchyně včetně používaných ingrediencí a seznámíme se i s japonským gastronomickým místopisem. Kniha navazuje na tituly Skvělá chuť Thajska, Skvělá chuť Maroka a Skvělá chuť Španělska.

      Skvělá chuť... Japonska
    • Kniha popisuje vývoj letadla jako válečné zbraně a především líčí jeho význam v bojích za 1. sv. války. Právě v jejím průběhu vznikly vzdušné síly, avšak vývoj nových typů letadel byl velmi rychlý. Dynamicky šla dopředu také technika létání a základem leteckého válečnictví se stala taktika. Koncepce a využití vzdušných sil jsou zdrojem pro jejich strategii dodnes - 1.světová válka byla předělem ve vývoji vzdušných sil... Autoři líčí průběh leteckých bitev chronologicky (každému roku války věnovali jednu kapitolu) a velmi podrobně. Připomínají osudy průkopníků letecké techniky, zakladatelů válečné taktiky, významných velitelů a hlavně nejlepších pilotů-tzv.es, včetně žen-pilotek, a to ze všech válčících států. Kniha též obsahuje dobové válečné fotografie, mapy a grafy. Téma 1.letecké války autoři zpracovali zajímavě, poutavě, místy až formou vyprávění a se snahou o co největší objektivitu.

      První letecká válka: srpen 1914 - listopad 1918
    • Shaken

      250 Classic Cocktails with a Twist

      • 432 stránek
      • 16 hodin čtení
      4,7(3)Ohodnotit

      A lively guide to mixing classic cocktails dips deep into the history of these colorful, flavorful drinks--originally created to mask the harsh taste of bootleg spirits--featuring recipes for the Classic martini, Orange Jelly Shot, Passion Fruit and Bodka Jelly Shot, Mojito, and many others.

      Shaken
    • Cooking Curries focuses on flavor by categorizing a wide range of curries according to the dominant taste: sweet, aromatic, hot and sour, earthy or rich. From vegetarian hot and sour dishes to earthy lamb curries, and from all corners of the globe, Cooking Curries contains favorite curries and new, inspired twists on the classics. Alongside the recipes, this book also highlights and explores vital curry ingredients, such as curry leaves, turmeric and coconut milk. Special three-way spreads focus on accompaniments to curries, such as chutneys, breads, and rices.

      Cooking Curries
    • Iced

      • 400 stránek
      • 14 hodin čtení
      4,0(5)Ohodnotit

      I scream, you scream, we all scream for ice cream! Grab your favorite spoon and surrender to the tongue-numbing delights found in Iced.The coolest cookbook around, Iced is filled with 200 very chilly, very yummy, classic and contemporary recipes for iced desserts from around the world, with an emphasis on fresh ingredients and fuss-free preparation — perfect for the busy modern cook.Try these triple-tested icy classics on a lazy hot summer day or after a fancy feast. The frosty fare is presented in a fun, fabulous style, complete with cool fabrics and funky tableware from some of the world's iconic designers.Perfect parfaits! Sexy, scrumptuous sorbets! Gorgeous granitas! These desserts are so cool, they're hot.

      Iced
    • Yoshoku

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení
      4,0(16)Ohodnotit

      Yoshoku is an exciting new book that introduces Japanese flavours and basic cooking methods into Western style cooking. The result is a book full of simply flavoured food that is fresh, light and interesting. Yoshoku will appeal to anyone who is curious about exploring Japanese ingredients, would like to add some new and exciting recipes to their repetoire or would like to take advantage of the recognised health benefits of the Japanese diet. Stunning photography of the food and the atmospheric location shots make this both inspiring and practical.

      Yoshoku
    • Spanish Kitchen

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení

      From "Tasca" (small plates to share) and "Cocina" (main meals) to "Postres" (desserts), Jane Lawson has artfully reinvented traditional Spanish dishes with modern flair. This delectable cookbook is filled with evocative photography and plenty of easy-to-follow recipes sure to inspire home cooks and travelers everywhere.

      Spanish Kitchen
    • Zenbu ZEN

      • 287 stránek
      • 11 hodin čtení

      The author finds herself burnt out professionally and personally, and anything but healthy, she retreats to Kyoto to find more balance in all aspects of her life. This title presents the author's personal journey of discovery, interspersed with well-explained photographed recipes.

      Zenbu ZEN
    • Retro in style and theme, but very much a contemporary cookbook in its approach, Milk Bar Memories is the author's ode to wonderful old-fashioned treats connected with her 1970s childhood.

      Milkbar Memories