Knihobot

Antonio Carluccio

    19. duben 1937 – 8. listopad 2017

    Tento autor zkoumá bohatství italské kuchyně s vášní a hloubkou. Jeho práce je poctou autentickým chutím a kulinářským tradicím, které přináší čtenářům s láskou k dobrému jídlu. Prostřednictvím svých textů sdílí esenci italského života a pohostinnosti. Zkoumá, jak jídlo spojuje lidi a vytváří nezapomenutelné zážitky.

    Antonio Carluccio
    Pilze
    Trattoria-Küche
    Antonio Carluccio
    Dva italští gurmáni jedí po italsku. Vášeň pro úžasné jídlo Italy spojuje
    Dva italští gurmáni. Báječné chutě italské kuchyně
    Italská pasta - nejen těstoviny
    • Italská pasta - nejen těstoviny

      • 224 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,6(10)Ohodnotit

      Na začátku čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem. Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

      Italská pasta - nejen těstoviny
    • Především vášeň pro dobré a jednoduché jídlo svedla dohromady dva vynikající kuchaře žijící v Londýně. Navíc Gennaro Contaldo je ten legendární kuchař, který naučil Jamieho Oliviera vše, co ví o italské kuchyni. Kniha nabízí více než 100 receptů, které vycházejí z tradiční domácí italské kuchyně a nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Poznáte pokrmy od předkrmů až po dezerty, tak jak je vaří skuteční Italové. Opravdu nepostradatelná kniha pro každého skutečného milovníka italské kuchyně. Fotografie: Chris Terry.

      Dva italští gurmáni. Báječné chutě italské kuchyně
    • Vášeň pro úžasné jídlo Italy spojuje. Dva vynikající kuchaři Antonio a Gennaro se vydali na gastronomickou výpravu od severu k jihu Itálie, aby znovuobjevili tradice a zvyky, jimiž se Italové liší od ostatních Evropanů – jídlo je v jejich životě nejdůležitější věc. Ať se děje cokoliv, musí se vařit, suroviny musí být perfektní a jejich příprava bezchybná. Vychutnejte si více než 80 jídel, v nichž se odráží pestrost italské krajiny: syté pochoutky z hor, svěží chutě z pobřeží a místní lahůdky z bohatství řek a plání. Fotografie: Chris Terry.

      Dva italští gurmáni jedí po italsku. Vášeň pro úžasné jídlo Italy spojuje
    • Antonio Carluccio

      • 319 stránek
      • 12 hodin čtení
      4,5(34)Ohodnotit

      The Godfather of Italian food, Antonio Carluccio is an internationally acclaimed cook whose worldwide book sales number in the millions and whose television series have screened in over 20 countries. Now, for the first time, he has brought together over 300 of his best recipes to form this ultimate compilation. Capturing Antonio's simple, joyful and no-fuss approach to cooking, this exceptional book provides a unique culinary journey covering every aspect of the Italian meal from antipasti to dolci and featuring mouthwatering dishes from each of Italy's distinct culinary regions. It is packed with stunning photographs and infused with Antonio's characteristic voice and style. Antonio's recipes are always beautifully simple and bursting with flavour, and now that they're collected into one stunning volume, you won't need to scramble between your cookbooks for your favourite recipes ever again. With only the very best recipes drawn from seven of his best-selling cookbooks, Antonio Carluccio: The Collection is bound to become the most significant Italian cookbook of its generation.

      Antonio Carluccio
    • Gefüllte Zucchiniröllchen, Steinpilzsalat, Gnocchi alla Romana, Weißweintagliatelle mit Pilzsauce, Zitronenhähnchen mit Oliven und Thymian, Walnusspesto, echte neapolitanische Pizza oder karamellisierter Orangenkuchen - bei diesen Gerichten läuft einfach jedem das Wasser im Mund zusammen. Trattoria-Küche versammelt rund 100 authentische Rezepte - ausgewählt und kombiniert von den beiden sympathischen Altmeistern der italienischen Küche, Antonio Carluccio und Cennaro Contaldo, der als Mentor von Jamie Oliver bekannt ist. Essays, Geschichten und Fotos der sympathischen Köche ergänzen die Rezepte und begleiten auf eine kulinarische Entdeckungsreise - von Südtirol bis Sizilien. Trattoria-Küche ist ein Kochbuch mit unvergleichlichem Charme, das nicht nur Italien-Fans begeistern wird!

      Trattoria-Küche
    • Pilze erkennen, Pilze sammeln, mit Pilzen kochen – Pilze genießen! Antonio Carluccio ist nicht nur einer der beliebtesten Botschafter der italienischen Küche weltweit, sondern auch seit 60 Jahren passionierter Pilz-Spezialist. Sehr früh lernte er in seiner norditalienischen Heimat Piemont die Welt der Pilze kennen – und lieben. Alles, was er weiß, alles, was er mit Pilzen anrichten kann (und das ist viel!), hat Carluccio in seinem neuen Pilz-Buch gesammelt – und weil Pilze und Pilzgerichte sehr schön sind, machen verführerische Fotos Appetit auf mehr!

      Pilze
    • Antonio Carluccio's Italia

      • 256 stránek
      • 9 hodin čtení
      4,4(5)Ohodnotit

      Antonio Carluccio's Italia is a gastronomic tour embracing every region of the country. Each chapter weaves together fascinating information on the region's traditions, its typical products and its characteristic regions. Antonio's knowledge of Italy stems from his childhood when his family moved around the country following his father's job as a railway stationmaster. As a young man working as a wine merchant, Antonio toured the country deepening his knowledge of its different regions. This book, photographed in Italy by Alastair Hendy, distils Antonio's passion for his mother country and brings real insight to the different factors that influence its food and cooking. The breathtaking visual content celebrates the gastronomic life of Italy with stunning photographs of countryside and architecture, of people and food products, and of mouth-watering recipes. From Piedmont and Lombardy through to Puglia and Calabria, Antonio has travelled his mother country to share with the reader his personal impressions, a lifetime of knowledge and his abiding passion for good food, good cooking and good living.

      Antonio Carluccio's Italia
    • Two Greedy Italians

      Carluccio and Contaldo's Return to Italy

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení

      Containing over 100 mouth watering recipes, this extraordinary book goes beyond the cliches to reveal real Italian food, as cooked by real Italians. It includes an intriguing combination of classic dishes and ingredients as well as others showcasing the changes in style and influences that have become a part of the Italy of today. Reflecting the insights of both men into Italy then and now, Carluccio and Contaldo's return captures the essence of its authors - their humour, their wisdom, their curiosity and, most significantly, their shared passion for good simple food.

      Two Greedy Italians