Knihobot

Magdaléna Pomikálková

    Tichá řeč těla : jak číst myšlenky a pocity jiných lidí
    Nakládáme zeleninu: Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení
    Výhonky a mikrozelenina
    Příběhy stromů. Co nám o sobě vyprávějí...
    • Stromy nás obklopují jen zdánlivě tiše a němě. Buky, jabloně i ostatní druhy ve skutečnosti komunikují nejen mezi sebou navzájem, ale i s námi - pokud dokážeme porozumět jejich jazyku. Stromy přinášejí mnohem větší potěšení tomu, kdo ví, co v nich probíhá, kdo umí podle růstu a stavu listů nebo kůry poznat, jak se jim daří. Lesník Peter Wohlleben ve své knize nabízí překvapivé náhledy do světa stromů a napomáhá tak tomu, abychom se na ně dívali z jiné perspektivy. Díky vědomostem o stromech a ekologických souvislostech jejich existence o ně budeme moci i pečovat v souladu s přírodou. Odborné rady autora vám pomohou při výběru vhodného stromu na zahradu, při výsadbě a řezu nebo při péči o staré a nemocné stromy. Kniha pro všechny, kdo milují stromy, chtějí jim rozumět a správně o ně pečovat.

      Příběhy stromů. Co nám o sobě vyprávějí...
    • Výhonky a mikrozelenina

      • 200 stránek
      • 7 hodin čtení
      5,0(2)Ohodnotit

      Pro pěstování výhonků a mikrozeleniny vůbec a jejich používání v kuchyni hovoří řada pozitiv. Obsahují vitamíny, bílkoviny, minerály a spoustu dalších prospěšných látek, které náš organismus velmi ocení, zvláště v zimě. Tak proč se do jejich pěstování sami nepustit, zvláště když je to ekonomicky výhodné? Poradíme vám, jak na to, abyste už po pár dnech měli po ruce chutný potravinový doplněk, vhodný do salátů, polévek, na sendviče, do müsli nebo do koktejlů. Úvodem jsou představeny všechny rostliny, které lze doma pěstovat třeba na parapetu, autorka dokonce uvádí u každé, za kolik hodin či dní vyklíčí a způsob jejich ošetřování. Jako bonus platí, že veškerá tato mikrozelenina bude bez hnojiv a chemických postřiků… Podstatnou část knihy pak vyplňují chutné recepty využívající mikrozeleninu, doprovázené krásnými velkými ?fotografiemi, které k vyzkoušení receptů svádějí přímo ďábelsky!

      Výhonky a mikrozelenina
    • Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení. Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí. Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny. Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě.

      Nakládáme zeleninu: Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení
    • Jak můžeme číst řeč těla ostatních lidí, rozumět jí a „překládat“ ji? Jak u druhých navodit pocit důvěry a harmonie? Jak to udělat, abychom působili suverénně a přesvědčivě? Chceme-li porozumět ostatním, musíme nejprve pochopit způsob, jakým přemýšlíme my sami, a také to, jak úzce jsou naše myšlenky propojené s naším jednáním. Teprve pak následuje druhý krok, při kterém můžeme obrátit pohled na svoje bližní a pokusit se je „rozšifrovat“. Mentalista a autor bestsellerů Thorsten Havener v této nové knize představuje velmi praktické metody, jak na to. Popisuje psychologický systém, díky kterému můžeme myšlenky ostatních vidět, aniž by řekli jediné slovo – jen pomocí vnímání a pečlivého pozorování. NAUČTE SE NASLOUCHAT, CO TĚLO ŠEPTÁ…

      Tichá řeč těla : jak číst myšlenky a pocity jiných lidí