1012 receptů na grilování, rady a tipy, seznámení s jednotlivými druhy grilů, paliv, něco o pomůckách na grilování, marinádách, olejích a bylinkách… to vše naleznete v této opravdu velké knize grilování.
Mikrovlnná trouba nachází v moderní domácnosti stále větší oblibu a širší využití. Proti klasické běžné troubě nabízí více možností a dalších výhod - rozmrazování a vaření pokrmů a především oblíbené ohřívání pokrmů. Výhodou přípravy jídla v mikrovlnné troubě je především rychlost (tedy zkrácení doby úpravy pokrmu), je ideální pro úpravu malého množství potravin. Díky kratší době vaření je v jídle zachována větší část vitamínů i minerálů, které se ztrácejí při dlouhé úpravě. Také spotřeba koření je při přípravě pokrmu v mikrovlnné troubě o poznání nižší, neboť potraviny si uchovávají typické aroma a není potřeba jídlo hodně kořenit. Princip mikrovlnného vaření je vhodný i pro ty, kdo potřebují omezit spotřebu tuků při přípravě jídla. Jídlo se většinou vaří jen ve vlastní šťávě nebo ve velmi malém množství vody (pokud nejde o rýži, těstoviny či luštěniny).
V této knize najdete recepty na předkrmy, omáčky, polévky, úpravu hovězího, telecího, vepřového, drůbežího, jehněčího, králičího masa a ryb, těstovin, zeleniny, ale i sladkých pokrmů a nápojů.
301 receptů
Kuchařka uvádí zásady pro zpracování, úpravu a nakládání zvěřiny před kuchyňskou úpravou. Dále je kniha členěna na recepty podle druhů pokrmů (předkrmy, polévky) a podle druhů zvěře v pořadí srnčí, jelení, dančí, mufloní a černá zvěř, zajíc, divoký králík, bažant, divoká kachna a husa, koroptev, sluka, divoký holub. Závěrečná kapitola uvádí omáčky ke zvěřině (studené i teplé) a ovocná a ostatní másla.
Rady pro kuchyňskou úpravu masa z divoké zvěře a 342 receptů k přípravě zvěřinových pokrmů.
Mikrovlnné trouby najdeme v současné době na trhu v mnoha provedeních, s různými doplňky - v kombinaci s grilem, horkovzdušné a další, ale také se širokým rozsahem nejvyššího možného výkonu. A tato kuchařka obsahuje pro ní 145 receptů i s uvedeným stupněm výkonu.
Možnosti a nesčetné množství variací čínské kuchyně jsou objevovány snad na všech místech zeměkoule,a to nejen pro neobvyklé a exotické přísady.Zanedbatelný není fakt-že čínská kuchyně patří k nejzdravějším na světě.
Její základ tvoří zelenina,rýže,nudle-které jsou doplněny malým množstvím masa rybího-či jiného.
V knize najdeme131 receptů čínské kuchyně -recepty obsahují suroviny dostupné u nás.
150 receptů známých i méně známých tvarohových, sýrových, vaječných, zeleninových, uzeninových, masových, rybích pomazánek. Další kapitoly jsou věnovány teplým pomazánkám.