Anna Bronesová je spisovatelka a profesionálka v oblasti digitální komunikace, která miluje cestování, jídlo a jízdní kola. Je zastánkyní propojování vášnivých lidí, aby konali dobro, a využívá své marketingové a produkční znalosti k práci na akcích zaměřených na příčiny a k šíření příběhů, které je třeba vyprávět. Je také zakladatelkou a redaktorkou Foodie Underground, kde píše o kelu a mořské soli.
Švédské slovo „lagom“ se dá přeložit jako „přiměřeně“ či „tak akorát“. Kniha Žijme lagom je plná rad a tipů, jak se v každodenním životě vyvarovat zbytečných excesů a jak dosáhnout rovnováhy, jak ji nastolit doma i v práci, při péči o vlastní zdraví a zdraví celé rodiny i o životní prostředí.
Přijmout tento způsob života znamená žít v harmonii, radovat se z přítomného okamžiku a nejen přijímat to, co člověk má, ale také si to co nejvíc vychutnávat. Tak, jak se to navzdory dnešní uspěchané době daří mnoha Švédům.
Wussten Sie schon, dass die Schweden zu den ausgeglichensten Menschen zählen? Kein Wunder, denn ihre Lebenseinstellung ist Lagom! Dieses schwedische Wort steht für das perfekte Maß und lässt sich auf fast jeden Bereich des Alltags übertragen: Ob natürliches und nachhaltiges Wohnen, bewusster Umgang mit Ressourcen, gesunde Ernährung oder Work-Life-Balance, in diesem stimmungsvoll bebilderten Geschenkbuch erfahren Sie alles Wissenswerte über dieses skandinavische Lebensmotto und wie sich Harmonie und Ausgewogenheit auch in Ihr Leben integrieren lässt: Nicht zu viel, nicht zu wenig – Lagom eben!
"The rules for living well, if you can call them that, are simple and a pleasure to follow. Eat local and mostly plants. Ride your bike, even on rainy days. Say yes to dinner invitations. Always bring your signature dessert. Invite people on picnics. Bike in the sunshine. Follow a morning ride with a strong French press." so begins The Culinary Cyclist: A Cookbook and Companion for the Good Life, Anna Brones' love song to the dual pleasures of eating well and getting around by bicycle. More than a cookbook, it's a guide to good living. Illustrator Johanna Kindvall adds charm and clarity to the essays and recipes. The book is packed with clear, simple, Swedish-inspired recipes that include such delights as baked eggs in avocados (perhaps the ideal breakfast food) and a classic, creamy chocolate cake that happens to be made without gluten.Other sections include planning guides for key life activities like shopping by bicycle, making your own bags to use for produce and bulk goods, hosting a successful dinner party, and setting off for an impromptu picnic without breaking your champagne glasses in your bike pannier. All recipes in the book are vegetarian and gluten-free, many are vegan, and all are delicious, suitable for beginner cooks or those looking to branch out.
"An inspirational and encouraging illustrated guide to the world of bicycles and cycling, with practical information on bike buying, riding, repairs, and maintenance, "--Amazon.com
Esta es una guía inspiradora sobre el mundo de las bicicletas y el ciclismo, con información práctica sobre cómo comprar una bicicleta, cómo utilizarla, su reparación y mantenimiento, su personalización y otras tantas sugerencias para disfrutar del placer de ir sobre dos ruedas. No sin mi bicicleta anima a disfrutar de nuevo de un placer simple, saludable y sostenible para el planeta. Las divertidas ilustraciones y los consejos de la guía son el complemento perfecto para quien sienta la curiosidad de redescubrir o saber más sobre el arte de ir en bicicleta.--Publisher
This outdoor cookbook elevates traditional camping cuisine with sophisticated recipes that cater to discerning palates. It features a variety of dishes that can be prepared in nature, combining gourmet ingredients and techniques to enhance the outdoor dining experience. With a focus on seasonal produce and creative flavor pairings, the book inspires readers to embrace the art of cooking al fresco, making every meal an occasion to savor amidst the beauty of the great outdoors.
An illustrated lifestyle cookbook on the Swedish tradition of fika--a twice-daily coffee break--including recipes for traditional baked goods, information and anecdotes about Swedish coffee culture, and the roots and modern incarnations of this cherished custom. Sweden is one of the world’s top coffee consuming nations, and the twice-daily social coffee break known as fika is a cherished custom. Fika can be had alone or in groups, indoors or outdoors, while traveling or at home. A time to take a rest from work and chat with friends or colleagues over a cup and a sweet treat, fika reflects the Swedish ideal of slowing down to appreciate life’s small joys. In this adorable illustrated cookbook, Anna Brones and Johanna Kindvall share nearly fifty classic recipes from their motherland—from cinnamon buns and ginger snaps to rhubarb cordial and rye bread—allowing all of us to enjoy this charming tradition regardless of where we live.